Panasonic Canlı Prodüksiyon Sistemlerini Satıyor

Panasonic canlı prodüksiyon sistemleri serisini NAB fuarında görücüye çıkarıyor.

İşte Panasonic'in yeni kameraları

Kamera başlığından ve taban ünitesinden oluşan bu sistem, 2:1 en-boy oranındaki görüntü formatıyla (eş köşeli dikdörtgen video) sıkıştırılmamış 4K biçiminde 360 derecelik görüntü elde etmek için dört adet kamera kullanıyor. Gerçek zamanlı canlı, aktif görüntü harmanlama özelliği ve son derece düşük gecikme süresi sayesinde, görüntü harmanlama sonrası içeriğe eşdeğer kusursuz görüntü reprodüksiyonu sunuyor. Bunun yanı sıra spor, konser ve diğer stadyum etkinliklerinin canlı yayınlarında da kullanılması amaçlanıyor.

Panasonic Canlı Prodüksiyon Sistemlerini Satıyor

4K (3840x1920) görüntü, izleyici için sürükleyici bir deneyim sunuyor. Kamera; poz ve beyaz dengesini otomatik kontrol ediyor. Ayrıca, en doğru ve doğal görüntüyü yakalamak için görüntü harmanlama konumunu otomatik olarak değiştirerek yüksek hassasiyete sahip "gerçek zamanlı aktif görüntü harmanlama" özelliğini kullanıyor.

Panasonic, dış mekana özgü uzak kamera serisine yapacağı ilaveler ile ilgili ayrıntıları da duyurdu. Full HD kalitesindeki AW-HR140, 1/2.86 tipi 3MOS yüksek hassasiyetli yayın sensörüne sahip ve 2017 yılının haziran ayında satışa sunulması planlanıyor.
Kamera, yayın kamerası sistemlerinde daha önce görülmemiş bir dayanıklılık seviyesi sunarak yayın görüntüsü kalitesini koruyor. Suya, toza, rüzgara ve tuzun yol açtığı ağır hasarlara karşı dayanıklı olan cihaz, standart olarak silici ile donatılmış olup sektördeki ilk pan-tilt titreşim telafi etme fonksiyonlu D.I.S.S. (Dinamik Görüntü Sabitleme Sistemi) özelliğine sahip. Ürünün bu özelliği, zorlu dış ortam koşullarında koruyucuya gerek duyulmadan kurulum yapılmasına olanak sağlıyor.

Aynı zamanda, Haziran 2017'de piyasaya sürülmesi planlanan ve ThunderboltTM 3 arayüzünü içeren AU-XPD3 expressP2 sürücüsünde daha fazla ayrıntı mevcut.

Panasonic Canlı Prodüksiyon Sistemlerini Satıyor

4K video kayıtlarında expressP2 kartlarının veri aktarım performansını en üst seviyeye çıkarmak için tasarlanan AU-XPD3 sürücüsü, USB 3.0'dan yaklaşık dört kat daha hızlı çalışıyor. AVC-Intra 4K422 (4K/24p) ile 512 GB expressP2 kartına kaydedilen 3 saatlik içerik, 10 Gb/sn'lik bir hızda yaklaşık 7 dakikada boşaltılabiliyor.

Panasonic, Las Vegas etkinliğinde AV-HLC100 canlı prodüksiyon ortamının tanıtımıyla da switcher serisinin gücüne güç kattı. AV-HLC100, IP ve geleneksel video giriş/çıkışlarının yanı sıra 1 ME switcher'ı, uzak kamera kontrolünü ve ses mixer'ini de bir araya getiriyor.

Canlı prodüksiyon merkezi, özellikle de iş akışlarının yayını için uzak kamera çekimlerinde faydalı olan tek kişiyle çalıştırma işlevini kolaylaştırıyor. Bu merkez, kameraları önce keşfedip sonra IP ya da SDI aracılığıyla otomatik görevlendirerek doğrudan Panasonic'in PTZ ve sistem kameraları ile çalışıyor.

Switcher'ın ABD'de sonbahar aylarında; Avrupa'da ise 2018 yılının başlarında piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Son olarak Panasonic, AR+'ın sahibi olduğu ARCAM'in Avrupa'daki dağıtım haklarını aldığını açıkladı.

Fransa'nın hariç tutulduğu bu özel anlaşmada, robot kamera sisteminin Panasonic stüdyo kameralarıyla eşleştirildiği görülüyor. Şirket; konserlerin, eğlence şovlarının ve stop motion uzmanlarının yanı sıra haber ve spor programı stüdyolarının da dahil olduğu bir paket teklif sunmayı hedefliyor.

Okuyucu Yorumları