Para Cepte Kalsın Derken, Daha Büyük Bir Risk Aldığınızın Farkında mısınız?

Belki bütçesel nedenlerle, belki de kandırılarak, sahte mürekkep kartuşlarına veya "muadil" adı verilen, bir çeşit yan ürün kartuşlara yöneliyor olabilirsiniz. Peki ama ilk başta tasarruf ettiğinizi sanırken, uzun vadede büyük bir riskin sizi beklediğinin farkında mısınız?

Para cepte kalsın derken...

Tüketiciler internette orijinal gibi satılan mürekkepler nedeniyle arıza riskiyle karşı karşıya kalabiliyor. Neredeyse orijinalin yarı fiyatına satılan sarf malzemeleri yazıcıların arızalanmasına sebep olabilirken, sahte sarf malzemeleri kaynaklı arızalar, ürünleri garanti kapsamından da çıkarıyor.

Yazıcılarda orijinal olmayan sarf malzemelerini kullanmak maliyet artışı sorunlarını da beraberinde getiriyor. Tüketicilerin farkında olmadan aldığı orijinal olmayan diğer bir ifade ile sahte mürekkepler, yazıcıları kullanılamaz hale getiriyor. Bu nedenle mürekkebin orijinal olduğundan emin olmak veya satın alınan kaynağı tanımak önem kazanıyor.

CHIP Online stüdyolarında Epson Müşteri Hizmetleri Müdürü Engin Hıraoğlu ile gerçekleştirdiğimiz özel sohbette, yazıcı dünyasının "kanayan yarası" olarak bilinen sahte mürekkep konusunu mercek altına alıyor, konuyu enine boyuna tartışıyor ve sorulmadık soru bırakmıyoruz!