Parmak değdirmeden kontrol!

Google'ın dokunmatik ekranları dokunmadan kontrol etmenizi sağlayacak teknolojisi gelişiyor!

Parmak değdirmeden kontrol!

Google, radar yardımıyla çalışan giyilebilir teknolojilerin nasıl olabileceğinin ipuçlarını geçen sene Project Soli ile bizlere vermişti. Şimdi ise bu teknolojinin gerçek ürünlerde nasıl çalışacağını görme şansı bulduk.

Modifiye edilmiş bir LG Urbane akıllı saat üzerinde gösterilen teknoloji, saati parmağınızı ekrana hiç değdirmeden, uzaktan yapacağınız hareketlerle kontrol etmenize olanak tanıyor. Parmağınız telefondan uzaktayken normal saat yüzü görünürken, saate yaklaştıkça ekrana daha fazla seçenek geliyor. Tüm bunlar, şimdilik bir tanıtımdan ibaret ancak teknoloji, küçük ekranları kontrol etmede yaşadığımız sorunları yakın gelecekte çözebilir.

Project Soli geliştirici kitiyle yapılabilen diğer şeyler ise dikkat çekiyor. Örneğin bir grup, Soli ile çeşitli maddelerin algılanmasını sağlarken bir diğer grup, Soli ile 3 boyutlu görseller oluşturmuş. Daha ilginç bir fikir ise Soli yoluyla aracınızla sürüş halindeyken parmaklarınızı kımıldatarak çeşitli işlevleri kontrol edebilmek.

Soli'nin ilk ortaya çıktığı sıradaki en önemli sorunu, ihtiyaç duyduğu yüksek güç ve masaüstü bilgisayarlara bağlantı ihtiyacı duymasıydı. Google, geçen bir sene içinde Soli'de yaptığı geliştirmelerle bu sorunları aşmış görünüyor. Teknoloji bir akıllı saatte kullanılabildiğine göre, diğer alanlarda rahatça kullanılmaması için bir neden yok.

Okuyucu Yorumları