PC devinden gelen yeni ipuçları, Windows 11 sürüm 24H1'in ne zaman geleceğini ortaya koydu

PC devinin hazırladığı tanıtım materyalleri, Windows 11 sürüm 24H1'in ne zaman yayınlanacağını da net bir şekilde ortaya çıkarttı.

Yeni ipuçları, sıradaki Windows 11 sürümünün ne zaman geleceğini ortaya koydu

Windows 11 için bir sonraki özellik güncellemesinin bu baharın sonlarına doğru, Microsoft'un yapay zekaya odaklanan, henüz resmi olarak onaylanmayan yeni nesil Windows istemcisini piyasaya sürmesine sadece birkaç ay kala yayınlanması bekleniyor. Öyle ki şirket, yeni Windows PC'lere Copilot için özel bir klavye tuşu bile yerleştirmeye hazır gibi görünüyor. Kesin çıkış tarihi henüz bilinmese de Dell, bu konuda bize bir ipucu veriyor.

Bu hafta Dell, yeni XPS dizüstü bilgisayarlarını duyurdu ve tanıtım materyallerinde diğer detayların yanı sıra Wi-Fi 7 desteği de yer alıyor. Ancak dipnotta Wi-Fi 7 için Windows 11'in 24H1 sürümünün gerekli olduğu ve bu sürümü indirmek için Nisan'a, fabrika kurulumu içinse Ağustos'a kadar süre tanındığı belirtiliyor.

Microsoft'un önemli bir donanım ortağı olan Dell'in gelecek Windows sürümleri hakkında bilgisi olduğu açık. Ayrıca bu iddia, kısa süre önce yayınlanan ve işletim sistemi desteği bekleyen Intel Wi-Fi 7 sürücüleriyle de uyumlu. Netgear'ın yakın tarihli bir bilgilendirme makalesi de Wi-Fi 7'nin Windows 11 güncellemesi gerektirdiğini göstermişti.

Microsoft'un 2024'ün ilk yarısında Windows 11 için büyük bir sürüm güncellemesi yayınlamayı planlayıp planlamadığına dair bir bilgi yok, bu nedenle Dell'in tanıtım materyalleri yaklaşmakta olan daha küçük "Moment 5" güncellemesine işaret ediyor olabilir.

Microsoft bir sonraki Windows 11 güncellemesine ne ad verirse versin, Dell'in bahsettiği zaman dilimi mantıklı. "Moment 5" güncellemesinin (ya da Dell'e göre 24H1 sürümünün) Şubat ayında geliştirme sürecinin tamamlanması ve Mart ayında isteğe bağlı bir güncelleme olarak sunulması bekleniyor.