PC satışları 2015'te tabletlerle geçilecek!

Yeni bir araştırma daha PC'leri kötü günlerin beklemekte olduğuna işaret ediyor...

PC'lerin başı yine dertte!

PC sektörü daha 2013'ün ilk üç ayında satışlarda yüzde 13,9 düşüş görüldüğü haberlerinin şokunu atlamadan yeni bir kötü haber daha aldı: IDC'nin açıkladığı istatistiklere göre 2015 yılında tablet satışları PC satışlarını geçecek.

İstatistikler, PC satışlarındaki gerilemenin bu yıl da hızlanarak devam edeceğini gösteriyor. Diz üstü bilgisayar satışları ilk kez iPad ve Nexus 10 gibi tabletlerin satışlarının gölgesinde kalacak. 2012'de 144,5 milyon olan kullanımdaki tablet sayısı tam 58,7 artarak 229,3 milyon seviyesine ulaşacak. Tablet satışları 2013'de diz üstü bilgisayar satışlarını geçecek. 2015'de ise tüm PC satışları tablet satışlarının gerisinde kalacak.

IDC analistleri, satış oranlarındaki beklenenden daha hızlı gerçekleşen bu artışın ardında, 8 inç altı ufak boyutlu tabletlerin yoğun ilgi görüyor olmasının bulunduğuna inanıyor. Geçtiğimiz yıl 8 inç altı boyutlara sahip tabletler, tüm tablet satışlarının yüzde 27'sini oluştururken 2013'de bu oranın yüzde 55'e ulaşması bekleniyor. Artışta iPad mini'den çok, ufak boyutlu Android tabletlerin etkili olduğu belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları