PC'deki PlayStation oyunları "Trophy" desteğine kavuşuyor

Sony, PC portlarına PlayStation Trophy'lerini eklemeye hazırlanıyor gibi görünüyor. Ancak, henüz resmi bir duyuru yapılmadığını da belirtmekte yarar var.

PC'deki PlayStation oyunları "Trophy" desteğine kavuşuyor

Sony'nin PC portları koleksiyonu büyüdükçe, konsollarındaki daha fazla özellik de platforma geliyor. Şirketin tüm portları şu anda PC'de kazanılacak başarılara sahip olsa da bunlar kullanılan platformun veya başlatıcının bir uzantısı olarak geliyor ve ikonik PlayStation Kupalarını (Trophy'lerini) kullanmıyor. Ancak bu durum değişiyor olabilir.

PlayStation Network'teki başarıları takip eden bir Trophy izleme platformu olan TrueTrophies tarafından yayınlanan bir habere göre Sony, sistemin PC versiyonunu test ediyor. Platform, kısa bir süre önce PlayStation Network'te yeni bir kategori listesi olarak PSPC'yi listelemişti. Listelemenin hala birleşik bir sistem olan PlayStation 5 Trophy sistemine bağlı olduğu, ancak ağda ayrı bir platform olduğu bildiriliyor.

Sony PC portlarına da Trophy'ler eklemek için çalışıyorsa, bir PlayStation PC başlatıcısı veya oyun içi PlayStation Network bağlantısının tanıtıldığını görebiliriz. Benzer bir sistem Microsoft tarafından çok sayıda Xbox oyununun PC sürümleri için zaten kullanılıyor. Oyuncu tarafından kullanılan mağaza ve platformdan bağımsız olarak, bir başarı kazanmak, kullanıcının Xbox profilini de güncelleyerek başarılarını takip etmesini sağlıyor.

Sony şu ana kadar bir başlatıcı sunmayı ya da PlayStation Network'teki özellikleri PC'ye getirmeyi planladığını duyurmadı. Bu nedenle, her zaman olduğu gibi, şirketten resmi bir açıklama gelene kadar beklemekten başka çaremiz yok.