PC'nin Güç Düğmesine Basınca Ekran Kapansın!

Laptop'unuzun veya masaüstü PC'nizin güç düğmesini ekranı kapatmak için kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Güç düğmesi ekranı kapatsın!

PC'nizin güç düğmesiyle Windows 10'da yapabileceğiniz tek şey, bilgisayarı açıp kapatmak değil. Yani aslında güç düğmenizin arkasında bolca güç gizli.

PC'nin Güç Düğmesine Basınca Ekran Kapansın!

Windows 10'daki pratik bir işlev sayesinde Windows 10'lu laptop'unuzun ekranını güç düğmesine basarak kapatabilirsiniz.

Laptop'un Güç Düğmesine Basarak Ekranı Kapatma

1. Güç seçeneklerini açın. Bunun için Başlat düğmesine sağ tıklayıp Güç Seçenekleri'ne tıklayabilirsiniz. Buraya uğraşmışken, elektrikten tasarruf etmek için ekranınız için bir kapanma süresi de belirlemenizi tavsiye ediyoruz.

2. Ek güç ayarları'na tıklayın.

3. Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin'e tıklayın.

4. Burada "Güç düğmesine bastığımda" satırını bulun ve açılır menüden "Ekranı kapat" seçeneğine tıklayın. Laptop'larda bu işlevin hem prizdeyken, hem de pildeyken çalışması için iki seçeneği de değiştirmelisiniz.

Güç düğmesine ekranı kapatmak dışında atayabileceğiniz işlevler, uyku moduna alma, hazırda bekletme ve bilgisayarı kapatmadan oluşuyor. İsterseniz güç düğmesini devre dışı da bırakabilirsiniz; bu durumda PC'niz açıkken güç düğmesine bastığınızda hiçbir şey olmayacak.

Bilgisayarınız Kilitlenirse

Güç düğmesiyle ilgili ayarlardan bağımsız olarak güç düğmesine 4-5 saniye basılı tutarak bilgisayarınızı kapatabilirsiniz. Bunu elbette sadece bilgisayarınız kilitlendiğinde ve Windows'u baştan başlatmanın başka yolu kalmadığında kullanın, aksi halde verilerinize zarar verebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları