Peeple, insanları puanlamaya izin verecek!

Çevrenizdeki insanlara puan verip, haklarında yorum yazmanıza izin veren uygulama, çok tartışılacak!

Bu uygulama kavga çıkartır!

Her gün gördüğünüz insanları puanlandırmanıza ve onlar hakkında yorumlar yazmanıza izin veren Peeple, Kasım'daki çıkışına hazırlanıyor. Yanlış duymadınız, uygulamanın mucitleri Peeple'ı "İnsanlar için Yelp" olarak tanımlıyorlar.

Tanıdığınız insanlar hakkında yorum yazabildiğiniz gibi beş üzerinden yıldız verebiliyorsunuz. Puan kategorileri ise "kişisel", "profesyonel", ve "flört" olmak üzere üçe ayrılıyor. Uygulama, şimdiden sosyal medyada olumsuz sayılabilecek tepkiler almaya başlamış olsa da Peeple, kendisini "pozitif insanlar için pozitiflik uygulaması" olarak tanıtıyor.

Uygulamanın sitesine göre "Peeple, daha kaliteli ağlara, en iyi iş olanaklarına ulaşmanız için çevrimiçi itibarınızı artıracak ve insanlar hakkında daha isabetli kararlar vermenizi sağlayacak". Peeple uygulamasının The Washington Post'a konuşan kurucuları Julia Cordray ve Nicole McCullough, uygulamanın negatif değil, pozitif bir deneyim olması için çok düşünüp taşındıklarını söylüyor.

Örnek vermek gerekirse uygulama, sadece Facebook hesabı olanlar tarafından kullanılabiliyor ve hesabın en az 6 aylık olması gerekiyor. Kaydolurken telefon numaranızı ve gerçek adınızı vermeniz gerekiyor, yani "isimsiz" yorumlara izin verilmiyor. Olumlu yorumlar hemen yayınlanırken iki yıldız ve altını içeren olumsuz yorumlar, fikrinizi değiştirmeniz durumunda onları silebilmeniz için 48 saat boyunca bekletiliyor.

Bunun yanında Peeple üyesi değilseniz, hakkınızda sadece olumlu yorumlar yayınlanabiliyor. Gerçek şu ki Peeple, insanlara puan vermenizi sağlayan tek uygulama değil. Kızların erkeklere puan vermesini sağlayan uygulama Lulu, çok eleştirilmişti. Peeple, Kasım ayının sonlarına doğru kullanıma sunulacak.

Okuyucu Yorumları