Pirate Bay'in engellenemesine izin vermediler

Torrent devi Pirate Bay, tüm baskılara rağmen belki de en büyük zaferlerinden birini kazandı!

Pirate Bay'in büyük zaferi!

Telif hakkı sahiplerinin morallerini bozacak olsa da İsveç mahkemeleri, İsveçli ISP Bredbandsbolaget'in Pirate Bay'e erişimi engelleyemeyeceğini açıkladı.

Universal Music, Sony Music, Warner Music, Nordisk Film ve Swedish Film'in oluşturduğu telif hakkı sahipleri grubu bir araya gelerek servis sağlayıcıya dava açmıştı ancak çabaları başarısızlıkla sonuçlandı. Başkanlık yapan Anders Dereborg'un belirttiğine göre "Bölge Mahkemesi hak sahiplerinin istedikleri yasağa karar verecek konumda olmadığını ve bu yüzden isteklerini reddettiğini" söyledi.

Her ne kadar alınan bu kadar internet özgürlüğünün tarafında olsa da, bunun anlamı telif hakkı bulunan verileri paylaşan kişilerin güvende oldukları olmuyor. 2009 yılında, Pirate Bay'in dört kurucusu telif hakkı ihlaline ortaklık yapmak sebebi ile suçlu bulunmuşlardı. Bu kararla beraber de oldukça yüklü bir para ve bir yıllık hapis cezasına mahkum edilmişlerdi.

Ancak mahkemenin aldığı bu kararın uzun bir süre bu şekilde kalmayacağı söylenebilir. Daha üst bir mahkeme bu kararı değiştirebilir ve firmaların geri çekilme niyetleri yok gibi gözüküyor.

18 Aralık 2015 tarihinden önce davanın Svea Court of Appeal'a taşınması bekleniyor. Eğer telif hakkı sahipleri bu davayı kazanırlarsa, bunun anlamı diğer İsveçli ISP'lerin de siteye ulaşımı engellemeleri gerekeceği olacaktır...

Okuyucu Yorumları