Pixel 6'nın Parmak İzi Sensörü Can Sıksa da, Google'ın Bir Savunması Var!

Google, yeni Pixel 6 telefonunda parmak izi sensörünün yavaş çalışmasını savundu. Şirket, bunun "gelişmiş güvenlik" sebebiyle olduğunu iddia ediyor!

Google'dan "yavaşlık" savunması

Google'ın yeni akıllı telefonu Pixel 6, geçtiğimiz ekim ayında tanıtılmıştı. Tanıtım sonrasında gelen ilk inceleme raporları bir yandan, telefonu satın alan kullanıcılardan gelen ilk yorumlar da özellikle parmak izi sensörünün yavaş çalıştığına işaret ediyordu. Konuyla ilgili Google'dan açıklama gecikmedi.

Google'ın açıklamasına göre, Pixel 6'daki sensörün yavaş çalışmasının sebebi, sensörde gelişmiş güvenlik algoritmalarının kullanılması. Google, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Zorluk için üzgünüz. Pixel 6 parmak izi sensörü, gelişmiş güvenlik algoritmaları kullanır. Bazı durumlara bu ek korumalar sebebiyle doğrulama daha uzun sürebilir veya sensöre doğrudan temas gerekebilir" denirken, daha ayrıntılı bir açıklamada bulunmadı.

Pixel 6'da kullanılan parmak izi sensörü, optik sensöre dayanıyor. Ancak Reddit'teki kullanıcıların yorumlarıan göre OnePlus 9'da da optik sensör yer alıyor ve buna karşın OnePlus 9'daki sensörün daha hızlı çalıştığını savunuyorlar. Google'ın bunu bir yazılım güncellemesiyle çözebileceği düşünülse de, şu an için daha çok durumu savunma yolunu seçtiği açık.

Okuyucu Yorumları