Playstation 4 satışları 40 milyonu aştı

Playstation 4 satışları dünya genelinde kümülatif olarak 40 milyonu aştı.

Sony'den satış rekoru!

Sony Interactive Entertainment tarafından yapılan açıklamaya göre PlayStation 4, dünya genelinde kümülatif olarak 40 milyondan fazla satarak dünyanın en çok satılan konsolu olma unvanını korudu.

Sony Interactive Entertainment Başkanı ve Global CEO'su Andrew House yaptığı açıklamada "Bize verdikleri sonsuz destek için dünyanın her tarafındaki takipçilerimiz ve partnerlerimize minnettarız, onlar olmasaydı bu kadar kısa sürede böylesine önemli bir başarıyı elde edemezdik" dedi ve ekledi: "Kullanıcılarımıza daha heyecan verici bir oyun deneyimi yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu mali yılda eşsiz oyunlar sunacak, sanal gerçeklik sistemimiz olan PlayStation VR'yi çığır açan özellikler ve ağ hizmetleriyle piyasaya süreceğiz. Çalışmalarımıza daha yüksek bir ivmeyle devam edecek ve PS4 platformunu daha da yukarılara taşıyacağız."

10 Mayıs'ta piyasaya sürülen Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu sadece bir haftada dünya genelinde 2,7 milyondan fazla satılarak büyük bir rekor kırdı. PS4 oyun portföyü Final Fantasy XV , Mass Effect Andromeda ,Tekken 7 , Gran Turismo SPORT, Horizon Zero Dawn ve The Last Guardian gibi uzun süredir beklenen oyunlarla genişleyecek. Bağımsız geliştiriciler de PS4'e Boundless , Hellblade ve Pyre gibi yeni inovatif oyunlarla katkıda bulunmaya devam edecek. SIE, sadece PlayStation'a özel eğlenceli deneyimler sunarak PS4 platformunu büyütecek. PS4 sistemi, halihazırda dünyanın 124 ülke ve bölgesinde piyasaya sunuluyor.

Okuyucu Yorumları