PlayStation 4'ün PS2 uyumluluğu aktifleşti!

PlayStation 4'te sesizce etkinleştirilen bu işlev, konsol için yüzlerce oyun anlamına gelebilir!

PS4'ün büyük yeteneği!

Microsoft, Xbox One'a eklediği Xbox 360 oyunlarını çalıştırabilme yeteneğiyle dikkatleri üzerine çekmişti. Şimdiyse Sony'nin benzerini PlayStation 4'te yaptığı ortaya çıktı.

Eurogamer'ın eline geçen Special Edition Star Wars Battlefront PS4 ve Super Star Wars, Star Wars: Jedi Starfighter, Star Wars: Racer Revenge and Star Wars: Bounty Hunter'ın lisans kodları, ilginç bir durumu ortaya çıkardı. Takım üç eski PlayStation 2 oyununu çalıştırdığında ekrana büyütülmüş bir PlayStation 2 logosu geldi. Eurogamer'a göre emulasyonun başında PS2 bellek kartını emule etmeye yönelik bir sorgu da ekrana geliyordu.

Oyunlar eğer PlayStation 4'e uyarlanmış olsalardı, bellek kartı emulasyonuna ihtiyaç duyulmayacaktı ve PS4'le doğal olarak çalışacaktı. Takıma göre bu oyunlar, PS4'te geriye uyumluluk özelliğini kazanan ilk oyunlar olma niteliğini taşıyor.

Emulasyondan bir başka ilginç detay, 512 x 448 ve 640 x 448'lik orijinal çözünürlüklerin PS4'ün doğal çözünürlüğü olan 1292 x 896'ya genişletilmesi.

Aslına bakarsak PS1 ve PS2 emlulator'ünün Sony tarafından geliştirildiği bir sır değildi. Firma, PlayStation Now'u kullanıma açtığı sırada eski oyunların tamamını en son konsoluna getirmek istediğini söylemişti. PlayStation 2, konsollar için en yüksek rakam olan 1.850 oyunluk bir koleksiyona sahip.

Sony, konuyla ilgili sorulara ise PS2 emulasyonu üzerinde çalıştıklarını söylemekle yetindi. Böylece ne kadar zamandır olduğunu bilmesek de, PS4'ün PS2 oyunlarını çalıştırma kabiliyetine sahip olduğunu öğrenmiş olduk.

Okuyucu Yorumları