PlayStation 5 kırıldı; ama şimdilik yapılabilecekler oldukça sınırlı

PlayStation 5, en sonunda kırıldı. En azından yeni jailbreak ile PlayStation 5’i kırdığını iddia eden mod yapımcısı böyle söylüyor.

PlayStation 5 kırıldı; ama yapılabilecekler oldukça sınırlı görünüyor

PlayStation 5 için sınırlı işleve sahip gibi görünen ama çalışan bir jailbreak'in piyasaya sürüldüğü ve potansiyel olarak oyuncuların imzasız veya resmi olmayan yazılımlar yüklemesine olanak tanıdığı iddia ediliyor. Haber, daha önce Bloodborne'u PS4'te saniyede 60 kare hızında çalıştıran resmi olmayan bir yama yayınlayarak adını duyuran mod yapımcısı Lance McDonald tarafından, Twitter'da yayınlandı.

Jailbreak'in kendisine bir hata ayıklama menüsüne erişim sağladığını gösteren McDonald, bunun bir PS4 PKG dosyası (yani bir oyunun yedeği) yüklemesine olanak tanıdığını da belirtiyor. Ve artık listeden kaldırılmış PT demosunu yükleyerek bunu kanıtlıyor.

Bu aşamada jailbreak'in son derece sınırlı olduğu iddia ediliyor: Yalnızca Ekim 2021'de piyasaya sürülen ve Aralık 2021'de 4.50 sürümüyle değiştirilen donanım yazılımı sürümü 4.03’e sahip olan PS5 konsollarında çalıştığı söyleniyor.

McDonald’a göre, jailbreak'i 4.03'ten önceki donanım yazılımı sürümlerine sahip PS5 konsollarına uygulamak da mümkün olabilir. Ancak daha sonraki donanım yazılımı sürümleri şu anda listeye dahil değil.

Bu arada, bir oyuncunun 4.03 donanım yazılımına sahip bir konsolu olsa bile, jailbreak’in yaklaşık %30 ihtimalle çalışacağı bildiriliyor. Bu yüzden, çalışması için birden fazla deneme gerektireceği söyleniyor.

Oyuncu bunu yapmayı başarsa bile, bu aşamada yapabilecekleri kesinlikle sınırlı olacaktır. Jailbreak’in okuma/yazma erişimi verdiği söylense de yürütme erişimi vermiyor. Bu, McDonald'nın PT teaser'ını PS5'ine yükleyebildiği iddia edilse de, aslında henüz çalıştıramayacağı anlamına geliyor.

İddia edilen yöntemin sınırlamaları ve bir yıllık ürün yazılımı sürümünde çalıştığı gerçeği göz önüne alındığında, şu anda yalnızca nasıl çalıştığını ve onu bir başlangıç ​​noktasında kullanıp kullanamayacaklarını merak eden diğer bilgisayar korsanlarının işine yarayacaktır. Yine de, PS5'in güvenliğini atlama girişimlerinde küçük de olsa bir ilerleme kaydedildiğini görmek Sony için endişe kaynağı olabilir.