PlayStation 5'te AMD Ryzen İşlemci mi Olacak?

PlayStation 5, 8 çekirdekli AMD Ryzen işlemci ile 4K'da 60fps performans sunabilir!

PlayStation 5'te AMD Ryzen sesleri!

Sony, kısa bir süre önce PlayStation 4'ün 5'inci yılını kutlamıştı. PS4'ün halefinin, yani PlayStation 5'in şu an için hazırlandığını da biliyoruz, ancak detaylarıyla ilgili bilgiler sır gibi saklanıyor. Fakat yine de ara sıra bazı sızıntılar ortaya çıkmıyor değil. Elbette bunların doğruluğu konusunda şüphelerimiz var.

Gelen haberlere göre PlayStation 5'te AMD'nin yeni Ryzen tabanlı ve 8 çekirdekli işlemcisi kullanılacak. Ryzen CPU ile güçlendirilmesiyle beraber 4K'da 60fps oyun performansı sunacağı yönünde gelen haberlerin yanı sıra, grafik işlemci tarafında da AMD'nin henüz geliştirilme aşamasında olan Navi mimarisine sahip grafik işlemcisinin kullanıcılacağı söyleniyor. Bunlarla beraber PlayStation 5'ten 4K / 60 kare performans almak hayal değil.

Sony, PlayStation 5'e özel VR yönünde de hazırlıklar yapıyor. PS5 için özel VR eldiven geliştirdiği biliniyor. Sony, adının Move Motion olduğu söylenen bu cihaz ile beraber daha geniş bir sanal gerçeklik deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Peki, PlayStation 5 ne zaman tanıtılacak. Bununla ilgili de henüz net bir bilgi yok. Fakat Sony'nin E3'ten çıktığını açıklaması, yeni konsolun E3 2019'da sahnede olmayacağını açıklar nitelikte. Fakat yine de Sony'nin kendi PlayStation Experience etkinliğinde yeni konsol ile ilgili daha kesin bilgiler duyabiliriz. Şu an için PlayStation 5'in 2020 yılında raflarda olacağı öngörülüyor.

Okuyucu Yorumları