Sony, Seneye E3 Etkinliğine Katılmayacak!

Sony, önümüzdeki yıl E3 etkinliğine katılmayacağını duyurdu! İşte neden(ler)i...

Sony E3'ten çekildi!

Sony, önümüzdeki yıl E3 etkinliğine katılmayacağını açıkladı. Bu haber, firmanın normalde Aralık ayında gerçekleşen PlayStation Experience etkinliğini bu yıl iptal ettiğini duyurmasının neredeyse iki ay sonrasında gelmiş oldu.

Bazı dedikoduların Sony'nin yeni PlayStation 5'i önümüzdeki yıl yaz oyun etkinliğinde duyuracağını söylediği düşünülürse, bu hareketin garip olduğu değerlendirmesi yapılabilir. Firmanın her iki etkinlikten de vazgeçmiş olması, önümüzdeki yıl paylaşacakları çok fazla haber olmadığı veya kendi etkinliklerini düzenlemeye karar verdikleri anlamına geliyor.

PlayStation konsolunun arkasındaki firma yaptığı duyuruda, "endüstri geliştikçe Sony Interactive Entertainment topluluk ile etkileşime geçmek için yenilikçi yollar aramaya devam ediyor" cümlesi kurulmaktaydı ve PlayStation hayranlarının önemini bir kez daha belirtilmekteydi. 2019 yılında yeni planlarının olduğunu belirten firma, önümüzdeki yıl için heyecanlı olduklarını da belirtiyordu.

Game Informer'ın görüştüğü PlayStation İletişim Kıdemli Yardımcı Başkanı Jennifer Clark, E3 esnasında bir basın toplantısı yapmayacaklarını ve etkinliklere bir genel olarak bakarak, hayranları ile konuşmaya ve onları heyecanlandırmaya nasıl devam edebileceklerini incelediklerini söyledi. PSX ve E3'ün zamanlarının uyuşmadığını belirten yönetici, önümüzdeki yıl da çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Firmanın etkinlikten çekilmesinin bir sebebi de, yeni konsolu duyurmak için daha uygun bir zamanda kendine özel bir etkinlik düzenlemek istiyor olması olabilir. Analist Hideki Yasuda, Ağustos ayında yaptığı bir tahminde PS5'in önümüzdeki yılın sonundan önce görüleceğini söylemişti.

Ayrıca Square Enix'in PS5 için bir AAA oyun üzerinde çalıştığına yönelik iddialar da var ve bu da konsolun yaklaştığı anlamına gelebilir. Ancak bütün bu tahminlerin doğruluğunu ancak zaman veya Sony tarafından yapılacak bir duyuru gösterecek.

Okuyucu Yorumları