PlayStation VR, PC için uyumlu olabilir

Son günlerin çok fazla konuşulan sanal gerçeklik başlığı, yakın gelecekte PC'lere de ulaşabilir!

VR meraklılarına müjde!

Son dönemde çok sık konuşulmaya başlayan sanal gerçeklik gözlükleri (ya da başlıkları), sanal dünyanın kapılarını bizlere aralıyor. Her ne kadar henüz tam kapasite kullanılmaya başlanmasa da, birbiri ardına tanıtılan marka ve modeller, şimdiden bir rekabet noktası oluşturdu. Oculus Rift ve HTC Vive bilinirken, kısa bir süre önce tanıtılan PlayStation VR ve AMD Sulon da geleceğin sanal dünyada olduğunun altını çizdi.

Bilindiği gibi PlayStation VR, "şimdilik" yalnızca PlayStation 4'ü destekliyor. Evet, "şimdilik", zira PlayStation VR gelecekte PC'lerle de uyumlu olabilir. Bunun ilk işareti Sony PlayStation Başkan Yardımcısı Masayasu Ito'dan geldi.

Japon gazetesi Nikkei'ye bir söyleşi esnasında, PlayStation VR'ı PC'lerle uyumlu çalışmasını düşündüklerini söyleyen Ito, böylece yalnızca PlayStation platformuyla sınırlı kalmayacaklarını ortaya koyuyor. Bundle olarak satın alındığında 500 dolara edinilebilen PlayStation VR, bu fiyatıyla 800 dolarlık HTC Vive'ın neredeyse yarısı kadar bir fiyat etiketine sahip olması ve 600 dolarlık Oculus Rift'ten de biraz daha ucuz kalmasıyla daha fazla tercih edilebilir. Bu da bu alanda ciddi bir rekabet olacağını bizlere gösteriyor.

Okuyucu Yorumları