Pokemon Go'dan şaşırtan haber!

Kullanıcı kitlesini hızla kaybettiği söylenen Pokemon Go'dan gelen bu haber, bize tam tersini söylüyor...

Pokemon Go'dan şaşırtan haber!

2016'nın en büyük hit oyunu Pokemon Go, oyuncu ve ödeme yapan müşteri sayısı ne kadar büyük de olsa ilk birkaç haftadan sonra düşüşe geçti. Hatta oyunun, şu an bile büyük bir düşüş ve kullanıcı kaybı yaşandığına dair ciddi raporlar söz konusu. Ama görünüşe bakılırsa oyuncular ve müşteriler büyük bir geri dönüş yapıyor. İki yeni habere göre Pokemon Go, Amerika'da en çok kazanan mobil uygulama konumuna geri döndü.

Niantic tarafından geliştirilen Pokemon Go, ücretsiz bir yapay gerçeklik oyunu. Oyun, küçük oyun-içi aksesuarlar ve eşyalar satarak gelir kazanıyor. Oyunun kendisi bir çok farklı oyun mekaniğinin karışımıyla ortaya çıkmış durumda. GPS teknolojisini kullanarak sizi dışarı çıkıp keşfetmeye teşvik eden haritası ve yapay geçeklik içinde Pokemon yakalama mekanikleri, oyunun ikonik özellikleri arasında. Sadece ilk ayında Pokemon Go, Niantic'e 200 milyon dolar kazandırdı.

Pokemon Go Rehberi: Pokemon Go Nedir, Nasıl Oynanır?

İlk aydan sonra rakamlarda büyük düşüş gerçekleşti ve oyunun aynı rakamlara ulaşması pek mümkün görünmüyordu. Ama iki farklı kaynağa göre (Sensor Tower ve App Annie) iOS sürümü Pokemon Go, Amerika'da en çok kazanan uygulama. Bunda da, Niantic'in yaptığı akıllıca güncellemeler büyük rol oynuyor.

Pokemon Go sadece Amerika'da değil, Kanada ve İngiltere'de de birinci sırada, Japonya oyunun en büyük gelir kaynaklarından olmasına rağmen oyun, bu ülkede beşinci sırada.

Niantic, Android piyasasında da gayet başarılı. Pokemon Go'nun Android sürümü Amerika'da üçüncü sırada.

Okuyucu Yorumları