Polis çıplak fotoğraf çalarsa...

Yeni bir "çalınan çıplak fotoğraflar" olayı ABD'de yaşandı. Ama bu kez işin içinde bir polis var!

Yine çıplak foto vukuatı!

Geçtiğimiz hafta sonunda, Kaliforniyalı bir polis, 23 yaşındaki bir kadının akıllı telefonundan mesaj atmak ve çıplak resimleri yaymak ile suçlanmıştı. Bu suçlamanın sonucu da ne yazık ki polisin gerçekten böyle bir işlemi gerçekleştirdiği yönünde oldu.

Alkollü araç kullanma suçlaması ile gözaltında bulunan kadın, polisin, telefon şifresini geçmesine aramak istediği bir kişinin telefonuna ulaşmak amacı ile izin verdi. Ne yazık ki polis memuru Sean Harrington, sadece kişiler uygulamasına bakmakta yetinmedi. Harrington, aynı zamanda kamera çekimlerini kontrol ederek, telefonda bulunan çıplak fotoğrafları kendi telefonuna gönderdi.

Burada belli bir şekilde üst seviye bir hırsızlıktan bahsetmediğimizden dolayı, polis memuru izini tamamen ortadan kaldırmadı. Apple'ın iCloud'u, bu kez kurbanın telefonunun mesajlarının da iPad ile eşleştirilmiş olmasından dolayı bu olayı açığa çıkartmaya yaradı. Kurban, kısa süre içerisinde tanımadığı bir numaraya mesaj atıldığını fark etti. Bütün bu olaylar ise, Temmuz ayında polislerin telefonların içeriklerini kontrol etmek için de bir arama emrine ihtiyaç duyulmaları kararının alınmasından iki ay sonra gerçekleşti.

Harrington, bu durum üstüne iki suç ile suçlandı. Bunun sebebi ise, bu işlemi bir kereden fazla yapmış olması idi. Gelen bilgilere göre Harrington aynı zamanda başka bir polis memuruna "(onun) mükemmel bir vücudu var." şeklinde bir mesaj göndermişti.

ABD'de şu anda polis memurları sizden şifrenizi zorla alamıyor. Ancak, bu kanunda ufak bir açık bulunmakta. Parmak izi, fiziksel bir obje olarak kabul edildiğinden dolayı polisler parmak izinizi alabilmekte. Bu da TouchID ve parmak izi merkezli güvenlik sistemlerinin ufak bir sorunu olarak karşımıza çıkıyor...

Okuyucu Yorumları