Porsche Dizaynlı AOC Monitörler Satışta!

Studio F. A. Porsche tarafından tasarlanan şık ve zarif AOC monitörleri artık mağazalarda.

Porsche tasarımlı monitörler geldi!

Ünlü tasarım evi Studio F. A. Porsche ve ekran uzmanı AOC tarafından yaratılan iki yeni monitör, şimdi mağazalarda. 24 inçlik AOC PDS241 ve 27 inçlik AOC PDS271 eşsiz bir görünüme sahip, benzersiz monitörler. Her iki monitörde de 3 taraftan çerçevesiz bir AH-IPS paneli ile içerideki güç/ekran kablolarını saklayan asimetrik metal bir ayak bulunduğundan ultra ince, minimalist bir görünüme sahip. 27 inçlik PDS271, olağanüstü tasarımı nedeniyle son dönemde 2017 COMPUTEX d&i ödülünü aldı.

Ferdinand Alexander Porsche'un tasarım felsefesi

Aslında olağanüstü tasarım yolculuğu, Ferdinand Alexander Porsche'un bir sözüyle başladı. Bu söz Studio F. A. Porsche'un belli başlı ilkelerindendir: "Eğer bir nesnenin işlevini analiz edecek olursanız, biçimi de genelde ortaya çıkar." Örneğin bir monitörde işlev, görsel içeriğin görüntülenmesidir, bunu da monitörün ana bileşeni olan panel yapar. Dolayısıyla kavramsal olarak ideal bir monitör, herhangi bir ayağın, kablonun ya da dikkat dağıtıcı diğer unsurların olmadığı saf, tertemiz bir panel olurdu. Ancak gerçeklik düşünüldüğünde, günümüz monitörlerinde genelde arkalarından sarkan kablo yayıntıları vardır. İşte bu yüzden PDS Serisi'nin arkasındaki tasarım fikri, ayağın işlevleri ile kabloların işlevlerini birleştirip bir şekilde kabloları ayak haline gelebilecekleri şekilde biçimlendirerek kablo kalabalığından kurtulmaktı. Sonuç, içinde kablo tesisatını tutan, kablonun doğal, özgür akışından ilham alan, asimetrik metal bir ayak oldu. Ayağın menteşe kısmının silindir biçimi de kullanıcılara eğilme kapasitesi konusunda sezgisel bir anlayış sunuyor.

Yenilikçi, şık ve zarif

PDS serisi ekranları, her açıdan gerçekten göz alıcı. Önden, 3 taraftan da çerçevesiz tasarımı, kullanıcıların AH-IPS panellerini gerçek ihtişamı ile takdir etmesine izin veriyor. Asimetrik metal ayak ise basit ve minimalist görünümü vurguluyor. Bu monitörler, aynı zamanda arka tarafta da gelmiş geçmiş en temiz görünüme sahipler, ne de olsa görünürde hiçbir kablo yok. Bu da onları halka açık alanlar için mükemmel monitör haline getiriyor. PDS serisinin profil görünümü, yalnızca 5.2 mm kalınlığı ile görenleri büyülüyor.

Güç ve ekran bağlantıları ise birlikte metal ayaktan geçiyorlar, sonra da HDMI ve güç girişleri ile harici bir modüler kutuda sonlanıyorlar. Kabloların ayakla bütünleşmesi, standart monitör yaklaşımında çığır açıyor. PDS Serisi ile, "form," "işlevden" doğuyor.

Olağanüstü bir görünüm, üstelik hem içeride hem de dışarıda

Dışarıdan bakıldığında, bu ekranlar piyasadaki başka hiçbir monitöre benzemiyorlar, üstelik AOC'nin, neredeyse her kullanım durumuna uyan en yeni AH-IPS panelleri ile de donatıldılar. Bu paneller, 178°'lik geniş görüntüleme açıları ile Full HD çözünürlükte 1920 x 1080 piksel sağlıyorlar. AOC'nin SuperColor WCG teknolojisi sayesinde ise bu paneller, sRGB renk alanının %100'ünü ve NTSC renk alanının da %90'ını kapsarlar.

Her iki monitör de aynı zamanda, zararlı kısa dalga boyundaki mavi ışığı azaltan AOC'nin Low Blue Light (Düşük Mavi Işık) teknolojisine ve titreşimi azaltmak ve gözlerin rahatsız olmaması için PWM (Pulse Width Modulation) yerine DC (direct current- doğrudan akım) ile monitörlerin parlaklığını düzenleyen Flicker-Free Teknolojisine sahip.

PDS241 modeli için üretici tarafından tavsiye edilen perakende fiyatı 199 USD ve PDS271 için 269 USD .

Okuyucu Yorumları