Prototip araçlarda Türkiye'nin gururu

Hollanda'nın Rotterdam şehrinde düzenlenen yarışmada prototip araçlarda bu lisemiz başarılı oldu!

Türkiye'nin gururu lise

Hollanda'nın Rotterdam şehrindeki Ahoy Arena'da 17-19 Mayıs tarihleri arasında 28.'si düzenlenen Shell Eco-marathon Europe 2012 yarışmasına "Prototip" araçlar klasmanında Türkiye'den katılan 8 takım arasında tek lise Terakki'ydi ve yarışı bitirmeyi başaran tek Türk takımı oldu.

Shell'in, sürdürülebilir enerji konusunda bilinç yaratmak ve yakıt verimliliğini teşvik etmek amacıyla 28.'sini düzenlediği Shell Eco-marathon'un amacı en az yakıtla en çok yolu gidebilmek.

Avrupa genelinde 24 ülkeden 200'e yakın takımı oluşturan 3 binden fazla üniversite ve lise öğrencisinin katıldığı Shell Eco-marathon Europe 2012'ye Türkiye'den 11 takım katıldı. Rotterdam'ın simgelerinden Ahoy'da zorlu sokak pistinde gerçekleştirilen yarışta Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Fen Lisesi takımı TERAKKİ Team, "Prototip" araçlar klasmanında 7 Türk üniversite takımıyla birlikte yer aldı ve yarışı bitirebilen tek Türk takımı oldu.

TERAKKİ Team, ilk kez katıldığı "Prototip" araçlar "Battery Electric/Plug-in" sınıfında 916 km/litre'ye karşılık gelen 103 km/kWh'lik skoruyla liseler arasında 8. oldu. Böylece geçen yılki 492 km/litre skorunu ikiye katlamış oldu.

TERAKKİ Team, Shell Eco'ya bu yıla kadar 7 kez içten yanmalı motorlarla katıldı. İlk katıldığı 2005 yılındaki skoru olan 89 km/litre'yi geçen yıl 492 kilometreye taşıyarak, prototip araçlar kategorisinde kendi yakıt türünde liseler arasında 3. olmuş ve çarpıcı bir sonuç elde etmişti. Terakki Team'in bu başarısı, 1 litre yakıtla İstanbul ile Kastamonu arasındaki mesafeyi kat edebilmek anlamına geliyor.

Rotterdam-Ahoy pistinde yarışa katılan TERAKKİ Team öğrenci ve öğretmenleri:

1. Ufuk Barış Mutlu - Takım Kaptanı

2. Gökalp Çetin - Teknik Lider

3. Yiğit Kalpaklı - I. Pilot

4. Beryar Ubiç - II. Pilot

5. Mert Karpat - Teknik-İletişim ve Güvenlik Sorumlusu

6. Ziya Bahtiyar - Takım Lideri

7. Bülent Büyükaydın - Danışman Öğretmen

Bilgi İçin: Ziya Bahtiyar – Fen Projeleri Koordinatörü. Telefon: 0212 351 00 60

Okuyucu Yorumları