PS Vita ile oyun kuralları değişiyor!

Sony'nin yeni oyun canavarı, oyun dünyasını sallamayı planlıyor! İşte Vita'nın sundukları ve fiyatı

PS Vita iddialı geliyor!

Sony, yeni nesil taşınabilir eğlence sistemi PlayStation Vita'yı (PS Vita), 22 Şubat Çarşamba günü, Avrupa, Amerika ve Orta Doğu bölgelerinde eş zamanlı olarak "Dünyayla, Yerinden Oyna" sloganıyla pazara sundu. Taşınabilir cihaz eğlencesinde son noktayı ifade eden PS Vita'nın Türkiye tanıtım toplantısı, Sony Eurasia A.Ş. Genel Müdürü Mohsen Noohi'nin evsahipliğinde, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Sony Eurasia A.Ş. Pazarlama Direktörü Richard de Barbanson, Sony Eurasia A.Ş. Kişisel Eğlence Ürün Grup Müdürü Murat Gebeceli ve Sony Eurasia A.Ş. PlayStation Ürün Müdürü Mustafa Yiğit'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Gelecek bulut teknolojisinde

Toplantının açılış konuşmasında, Sony'nin, 1994'te PSX kod adlı küçük gri bir makineyle başlayıp, bugün PS Vita ile oyun endüstrisine liderlik etmeye devam ettiğini vurgulayan ve şirketin gelecek dönem hedeflerini paylaşan Sony Eurasia A.Ş. Genel Müdürü Mohsen Noohi, "Bilişim ve tüketici elektroniği sektörünün geleceğinin bulut teknolojisinde olduğuna inanıyoruz. Bu inancımız ve yakınsama yaklaşımımızın bir yansıması olarak, pek çok Sony ürünü birbirine bağlı ve önümüzdeki dönemde bu bağ giderek artacak. PS Vita, BRAVIA TV, Sony Tablet, Sony Xperia Arc akıllı telefon, VAIO kişisel bilgisayar ve Cyber-shot dijital fotoğraf makinelerimiz ile bugün, tüketicilerimize, görüntüleme, paylaşma ve üretme imkanı tanıyoruz. Bugün, PlayStation Vita ile mobil oyun ve eğlence kategorisini yeniden tanımlıyoruz. 2011'de 200 milyon TL olan Türkiye oyun pazarı, pazarın yüzde 83 payla tartışmasız lideri Sony'nin öncülüğünde, 2015'te 1 milyar TL büyüklüğe ulaşacak" dedi.

Türkiye'de de 3G ortağı Vodafone

Sony'nin global iş ortaklığı paralelinde İngiltere, İrlanda, İtalya, Almanya, İspanya, Portekiz, Avustralya, Yeni Zelanda, Hollanda ve Fransa'da olduğu gibi Türkiye'de de PS Vita için tercih ettiği 3G ortağı Vodafone oldu. Toplantıya katılan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, "Bugün mobil iletişimin dünya liderlerinden biri olarak dünyanın önde gelen oyun konsolu üreticilerinden Sony ile eğlenceye mobilite katmaktan memnuniyet duyuyoruz. 3G mobil genişbant teknolojisi artık eğlence dünyasında da oyunun kurallarını değiştiriyor. Dünyanın %77'sini birbirine bağlamayı başaran mobil iletişim sektöründe mobil internet yepyeni bir trend oldu. Sony bu vizyonu doğrultusunda, dünyanın en büyük şirketlerinden Vodafone'un 3G'deki bilgi birikimi ve uzmanlığını tercih etti. Global çapta başlattığımız ve Türkiye'deki ilk adımını attığımız bu işbirliğini abonelerimize sunarak onlara dünya ile aynı anda bu avantajı sağlayan ilk ve tek operatör olmaktan memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Vodafone 3G farkını avantajlar ile yaşatacak

Oyun severler, Sony PlayStation Vita ile internet keyfini 4,5 TL'den başlayan fiyatlarla Vodafone 3G hızında yaşayacak. Sony PlayStation Vita, Vodafone'un özel 3G avantajlarıyla gelecek. Vodafone Cep Merkezlerinden PlayStation Vita'yı veya data paketini satın alan oyun severlere 95 TL değerindeki "WipeOut 2048" oyunu hediye olarak verilecek.

PS Vita'nın özellikleri ve fiyatları

PS Vita'nın özellikleri ve fiyatları

PS Vita ile oyunun kuralları değişiyor

Sony'nin, film, müzik ve oyun içeriği sunan Sony Pictures, Sony Music ve Sony Computer Entertainment yapıları ve geniş yelpazedeki ürün kategorileri aracılığıyla tüketicisinin hayatına değer kattığını vurgulayan Sony Eurasia A.Ş. Pazarlama Direktörü Richard de Barbanson sözlerini şöyle sürdürdü: "PS Vita da dahil olmak üzere birbirine bağlı beş görüntüleme stratejimiz ve çok zengin teknoloji, ürün ve hizmetlerimizle tüketicimize içeriğe erişimin Sony yolunu sunuyoruz. Bugün Türkiye'de 16 milyon oyuncu var ve sekiz milyon oyuncu, oyun konsollarında oyun oynamayı seviyor. Konsol oyuncularının ise 75'i erkek. Türkiye'deki 19 milyon hanenin sadece yüzde 3,8'inde oyun konsolu bulunuyor. Biz ise her yaştan ve kesimden insana ulaşmayı hedefliyor, bu yüzden daha gidecek çok yolumuz olduğuna inanıyoruz. 2010'dan bu yana daha çok Türkçe, daha çok üç boyutlu oyuna kaynak ayırmaya ve Türkiye oyun pazarına yatırım yapmaya devam ediyoruz. Zengin ve kullanıcıyı saran deneyim ile oyun oynamanın yeni yollarını sunan PS Vita ile 2012'de oyunun kurallarını değiştiriyoruz. Çocuklardan yetişkinlere, kolaydan zorlu oyunlara kadar pek çok farklı ihtiyaca bu zamana kadar hiç yaşanmamış mobil deneyimler sunuyoruz. Çünkü PS Vita, PlayStation dünyasına ve sosyal ağlara, 3G ve Wi-Fi üzerinden her zaman ve her yerden bağlanılmasına imkan veren sosyal bir devrim."

Mobil oyun deneyiminde son nokta

Toplantıda, mobil oyun deneyimleri sağlamak için geliştirilmiş yeni nesil taşınabilir oyun konsolu PS Vita'nın sunduğu ayrıcalıklı dünyayı detaylarıyla anlatan Sony Eurasia A.Ş. Kişisel Eğlence Ürün Grup Müdürü Murat Gebeceli, "PS Vita, bugüne kadar üretilen herhangi bir taşınabilir oyun sistemi için belirlenen en yüksek standartlara sahip. Nefes kesici 5 inç (16:9), 960x544 piksel, yaklaşık 16 milyon 770 bin renk, organik ışık yayan (OLED) çoklu dokunmatik ekran, güçlü ana işlemci/grafik işlemci, dokunmatik arka yüzey, çift analog kontrol, hareket sensörleri ve çift kamera, bu standartların en başında yer alıyor. İlk defa, bir taşınabilir eğlence sisteminde bulunan çift analog kontrol, daha geniş bir oyun türü yelpazesinin taşınabilir deneyime getirilmesini sağlıyor. Özetle, mobil oyun deneyiminde son noktaya hoş geldiniz" dedi.

Boyutları küçük, marifetleri çok çeşitli

PS Vita, kullanıcıların ellerine rahat şekilde oturmak üzere tasarlanmış Süper Oval Tasarım form faktörünü kullanıyor. Küçük boyutlarına rağmen, PS Vita'nın analog kontrolleri DualShock 3 üzerinde gerçek bir analog kontrol kullanırken yaşadığınız dual-shock hissini yaşatıyor. Ayrıca, sektörde ilk defa bir taşınabilir oyun sisteminde bulunan iki analog kontrol, kullanıcıların oyunları oynama kolaylığı ve konforunu daha da geliştiriyor. Sol analog kontrol, karakterleri oynatmak için kullanılırken, sağ analog kontrol, kamera için kullanılıyor. Dolayısıyla PS Vita, aksiyon macera oyunları veya birinci/üçüncü şahıs nişancı oyunları oynarken, hiçbir taşınabilir sistemin yakalayamayacağı oynanabilirlik deneyimi sunduğu için oyuncular yoğun bir heyecan yaşayabiliyor.

Zengin oyun deneyimi, sosyal çevreye bağlantı ve multimedya özellikleri

PS Vita'nın tanıtımı kapsamında çıkan oyunlar arasında Uncharted: Golden Abyss, WipEout 2048 ve Reality Fighters gibi oyunların yanı sıra eğlence dolu oyunlardan Little Deviants, ModNation Racers, Everybody's Golf, Hustle Kings, Top Darts, EA SPORTS FIFA Football, Ridge Racer, Ninja Gaiden Sigma Plus, Rayman Origins ve Virtua Tennis 4: World Tour Edition da yer alıyor. PS Vita'nın, içine çeken oyun deneyimleri, hem PlayStation dünyasına hem de sosyal çevreye her zaman bağlı olma fırsatı ve zengin multimedya özellikleri sunduğunu belirten Sony Eurasia A.Ş. PlayStation Ürün Müdürü Mustafa Yiğit, "Sony, PS Vita için başta Facebook, foursquare, Skype™, Flickr ve Twitter olmak üzere sosyal ağ hizmetlerine özel hazırlanmış uygulamaları kullanıcıların beğenisine sunuyor. PS® Vita kullanıcıları, sadece sürükleyici ve zengin oyun içeriğinin tadını çıkarmakla kalmıyor, aynı zamanda arkadaşları ile iletişim kurmanın keyfini sürmek için kolay erişim ve daha fazla imkandan da yararlanıyor. Yeni bir tarz sosyal ağ şekli sunan Party ve kullanıcıların farklı zaman dilimleri ve mesafelerdeki diğer kullanıcılar ile oyun bilgilerini paylaşmasını sağlayan near gibi PS Vita'ya özel geliştirilen yenilikçi ağ uygulamaları ile de çok eşsiz."

PS3 ile Cross-Play özelliği ve tanıtıma özel oyunlar

PS Vita, aynı zamanda PS3 sistemi ile Cross-Play özelliğine sahip. Cross-Play özelliği, PS Vita PlayStation 3 kullanıcılarına, iki sistem arasında içerik paylaşımı imkanı tanıyarak, oyun deneyimini kesintisiz olarak birlikte yaşayabilecekleri bir platform sunuyor. Cross-Play özelliği ile birlikte çıkan oyunlar, her iki sistemin de online topluluklarının kapsamını ve büyüklüğünü genişletiyor, online eğlencedeki fırsatları artıyor.

3G/Wi-Fi modeli 959, Wi-Fi modeli 799 TL'ye satışta

Oyun tutkunlarına, diledikleri her zaman ve her yerde taşınabilir oyun deneyimleri sağlayan PS Vita'nın iki modeli bulunuyor. Yaklaşık 279 gram ağırlığındaki 3G/Wi-Fi kristal siyahı modeli 959 TL ve yaklaşık 260 gram ağırlığındaki Wi-Fi kristal siyahı modeli ise 799 TL tavsiye edilen satış fiyatıyla sunuluyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları