Qualcomm ekosistemi güçlendiriyor

Qualcomm, daha hızlı Wi-Fi bağlantısı sağlayacak 802.11ac 2.0 ekosistemini güçlendiriyor.

Ekosistemi güçlendiriyor

Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM), iştiraki Qualcomm Atheros, Inc.'nin, çoklu kullanıcı çoklu giriş/çoklu çıkış (MU-MIMO) destekli 802.11ac 2.0 uçtan uca çözüm eko sistemi ile tüketicilerin evlerine ve kendilerine yüksek performanslı Wi-Fi® bağlantısı sunacağını duyurdu.

Aralarında AVM'nin de bulunduğu, ev ağı üreticilerinin önde gelen temsilcileri Qualcomm® MU " EFX MU-MIMO teknolojisine sahip Qualcomm® VIVE™ 802.11ac yongalar üzerinde çalışan ürünler sunmaya başladı. Qualcomm Atheros, Qualcomm® MU " EFX MU-MIMO teknolojisini bu yılın başlarında sayıları günden güne artan ev, iş ve kamusal ağlarda Wi-Fi performansını artırmak için sunmuştu. Mobil cihaz üreticileri de akıllı telefon ve tabletlerin, üç kat daha hızlı 11ac Wi-Fi sağlayan bu gelişmiş özelliklerden yararlanabilmeleri için hazırlıklarına hız verdiler.

11ac 2.0 becerili yonga portföyünü daha da genişleten Qualcomm Atheros, MU " EFX'in performans açısından sunduğu faydaları dizüstü bilgisayarlar, televizyonlar, fotoğraf makineleri ve günden güne kalabalıklaşan Wi-Fi ağlarına bağlanmak durumundaki diğer tüketici elektroniği ürünlerine taşıyacak QCA9377'yi sunuyor. Tek akışlı 11ac + Bluetooth 4.1 birleşim yongası, azaltılmış güç tüketimi ile en yüksek performansı sunabilmek için tasarlanmış bulunuyor.

AVM Yönetim Kurulu Üyesi ve Ürünler ve Teknolojilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Peter Faxel, konuyla ilgili şunları söylüyor: "Amsterdam'da yapılacak olan Broadband World Forum etkinliğinde FRITZ!Box ve Qualcomm Atheros MU-MIMO yonga seti ile dünyanın ilk havadan canlı gösterisini gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki dönemlerde devreye girecek olan Wave 2 standardı daha yüksek veri hacmi sağlarken akıllı telefonlar ve tabletler için olabilecek en iyi kablosuz yerel ağ imkânını da sunuyor."

Okuyucu Yorumları