Radeon HD 5970: AMD'nin eli güçleniyor

AMD'nin, Nvidia'yı yere sermek için yeni planı hazır: Karşınızda grafik canavarı Radeon HD 5970...

AMD'den Nvidia'ya son yumruk!

AMD'nin Radeon-HD-5000 serisi özellikle oyuncular arasında büyük ilgi gördü. Ne kalite ne de performanstan ödün vermek istemeyenler HD-5800 modellerine yönelirken bütçesine dikkat edenler HD-5700 ekran kartlarını seçti. Şimdiyse AMD bu yelpazeye yenisini ekleyecek gibi: Radeon HD 5970'in tek platin üzerinde çift GPU'su var Nvidia'nın mezarını kazması bekleniyor.

Çift GPU'lu ekrak kartının teknik verilerinin Radeon HD 5870'inkinin iki katı olması bekleniyor. AMD yeni amiral gemisini sadece kabul edilebilir bir güç tüketimi ve uygun soğutma sunacak biçimde modifiye edecek. Gerçek şu ki iki adet HD 5870 GPU'su tek platin üzerinde çalışacak ve bu iki grafik işlemcisi diğer çift GPU'lu kartlarda olduğu gibi dahili Crossfire ile birbirleriyle bağlanacak.

İnternete düşen ilk resimler yaklaşık 35 cm uzunluğunda muazzam bir PCB'ye işaret ediyor. Durum böyleyse birçok güncel kasaya sığmayabilir. Big-Tower kasalarda bile montajını yapmak zor olacaktır. Yeni Radeon'un ne zaman piyasaya sürüleceği henüz belli değil. Aynı durum fiyatı için de geçerli.

Okuyucu Yorumları