Yeni Rambo kim olacak? Rambo'nun yeniden çekimlerinde başrol için en güçlü aday kim?

Rambo'nun yeniden çekileceği iddialarının ardından gözler, yeni Rambo'nun kim olacağına çevrildi. Yeni Rambo olmak için en güçlü aday kim?

Yeni Rambo kim olacak?

Rambo’nun yeniden çekiminde Sylvester Stallone’un yerini almak için en fazla şansı olan aktör Dave Bautista gibi görülüyor. Quentin Tarantino’nun Rambo filmlerinin yeniden çekimi ile ilgilendiğini söylemesinin ardından simgeleşmiş aksiyon film markasının tekrar çekimleri hakkında tartışmalar hızla yayıldı. 80’lerin ünlü filmlerinin tekrar çekilerek başarı yakaladığı pek çok örnek bulunuyor ancak başarısız olan pek çok farklı film de var. Yani, eğer Hollywood yeniden çekimlerle başarılı olmak istiyorsa seçimlerinde dikkatli olması şart.

Rambo serisinin başarısı, 1982 yılında İlk Kan (First Blood) filminin yayımlanmasıyla başladı. Rocky filmlerinin yıldızı Sylvester Stallone’un yıldız etkisi ve David Morrell’in 1972 tarihli romanındaki güçlü kaynakla güçlenen İlk Kan, küçük bir kasabadaki yozlaşmış polis güçlerinin öfkesini üzerine çeken gezgin bir Vietnam gazisinin hikayesini anlatıyor. İlerleyen yıllarda dört devam filmi ve bir animasyon seri çekildi. Bu devam filmleri ve seri büyük bir başarı yakalayamamış olsa da, Stallone’un karakteri unutulmayan aksiyon kahramanları arasında yerini aldı.

Ancak Sylvester Stallone’un rolünün sonlanması ile beraber, yeni Rambo'nun kim olacağı konusunda tartışmalar da artıyor. ScreenRant'ın haberine göre pek çok sinema eleştirmeni Dave Bautista'nın Rambo’nun sevilen karakterini yüklenebilecek güçlerin tamamına sahip nadir isimlerden biri olarak görüyor. Bautista’nın film kariyeri, 2010’ların başında birkaç televizyon rolü ve WWE’de uzun bir kariyerle başladı. Sonrasında aksiyon dünyasında, aralarında Marvel’ın Guardians of the Galaxy filmindeki Drax rolü ve 2015 yılındaki Bond filminin kötü adamı Spectre da olan pek çok rol daha üstlendi.

Ancak İlk Kan’ın tekrar çekilmesi için sadece 80’lerin aksiyon karakterinin modern bir dengini bulmak yeterli olmayacaktır ve Bautista’nın oynadığı roller, Rambo’nun gururlu ancak sıkıntılı Vietnam gazisinin tüm derinliğini oynayabileceği konusunda güven veriyor.

Tabii ki Stallone’un eski rolünü isteyen pek çok farklı isim var ve markanın tekrar başlatılması, aynı filmin tekrar çekilmesi kadar basit olmayacaktır. Seride yer alan, yabancı kültürlerin ve insanların gösterimleri gibi bazı sorunlar vardı ve bunların düzeltilmesi gerekecektir.