Realme GT5 Pro, avuç içi tanıma özelliği ve fazlasıyla birlikte tanıtıldı

Realme GT5 Pro, bir dönem denense de başarılı olamayan el hareketlerini takip etme özelliği ile birlikte tanıtıldı. Dahası, telefon avuç içinizi okuyarak yeni bir güvenlik önlemi daha sunuyor.

Realme GT5 Pro, avuç içi tanıma özelliğiyle birlikte tanıtıldı

Yıllar önce bazı akıllı telefonlarda ne kadar işe yaradığı şüpheli olsa da, el takibi özellikleri vardı. “El Kimliği”nizi kullanarak telefonunuzu açabilmeniz için öncelikle ekranı açmanızın gerekmesi gibi bazı mantıklı olmayan sorunlar, bu özelliklerin uzun süre yaşamasına izin vermedi. Şimdiyse Realme, çok daha pratik gibi gözüken el hareketleri desteğini, bugün tanıttığı yeni telefonu GT5 Pro’ya geri getiriyor.

Realme GT5 Pro, mesafe ölçümü kamerası ve kızılötesi ışık kullanmak yerine avuç içi izinizi algılamak için 32 megapiksel selfie kamerasını kullanıyor. Gösterimde, avuç içinin ekrandan uzaklaşması ile ekranın otomatik olarak uyandığı sergilendi. Ancak ön kameranın muhtemelen her zaman açık kalmadığı ve bir tür yakınlık sensörüyle (büyük olasılıkla birçok Android cep telefonunda bulunan Elliptic Labs ürünüyle) beraber çalıştığı tahmin edilebilir.

Realme, kısmen 10.000'den fazla model kullanan makine öğrenimi sayesinde avuç içi kilidinin yüz tanımadan daha hızlı olduğunu söyledi. Hatta şirket, bu güvenlik özelliğinin 10 milyondan fazla saldırı içeren bir sızma testini geçtiğini de iddia etti. Yine de, ekranın altındaki parmak izi okuyucusunun hala orada olduğunu ve avuç içi tanıma özelliğinin kilidi açmak için yalnızca ekstra bir seçenek olduğunu belirtmekte fayda var.

Realme GT5 Pro çeşitli el hareketlerini destekliyor. Örneğin parmaklarınızı birbirine yaklaştırdığınız bir sıkıştırma hareketi, son uygulamalar listesinde geçiş yapıyor ve sola veya sağa doğru hafif süpürme hareketleri ile son uygulamalara göz atabiliyorsunuz. İşaret parmağınızı kaldırarak imleç kontrolünü değiştirebiliyor ve bir nokta üzerinde tutarak “tıklama” işlemini tetikleyebiliyorsunuz. Ayrıca, avucunuzu çevirerek ana ekrana dönebiliyor, baş parmağınızı sol tarafa doğrultarak “geri” işlemini tetikleyebiliyor veya avucunuzu ekrana doğru yaklaştırarak ekranı kapatabiliyorsunuz.

Telefonun geri kalan özellikleri de üst seviye (amiral gemisi) telefonlardan beklenen standartları karşılıyor. GT5 Pro, Qualcomm’un en yeni Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi, Çinli BOE’den 6,78 inç kavisli AMOLED paneli (2,780 x 1,264, 144Hz, 4,500 nit), 100W hızlı şarjı (12 dakikada yüzde 50 şarj) veya 50W kablosuz hızlı şarjı destekleyen etkileyici bir 5,400mAh pili, USB-C 3.2, NFC, çift hoparlör ve kızılötesi uzaktan kumandayı içeriyor. Realme, dokuz katmanlı termal yapısının bir parçası olarak, endüstrinin en büyük soğutma yüzey alanına sahip olduğunu söylediği üç katmanlı bir buhar soğutma odasını da cihaza ekledi. Ayrıca cihaz, toz ve sıvı koruması için IP64 derecesine de sahip.

OnePlus 12’de olduğu gibi Sony LYT-808 sensörle çalışan 50 megapiksellik bir ana kameraya 8 megapiksellik ultra geniş kamera ve Oppo Find X6 serisindekiyle aynı 50 megapiksel, 3x periskopik telefoto kamera eşlik ediyor.

Realme GT5 Pro, Çin'de 256 GB depolama modeliyle 12 GB RAM için 3.298 yuan veya yaklaşık 460 dolardan ve 1 TB depolama modeliyle 16 GB RAM için maksimum 4.198 yuan veya 590 dolardan satışa sunuluyor. Renk seçenekleri arasında cam gövde için siyah, vegan deri seçenekleri için ise turuncu veya altın rengi yer alıyor.