Resmi olarak tanıtıldı: Google Pixel 6a özellikleri ve fiyatı haberimizde...

Google, Pixel ailesinin yeni üyesi Pixel 6a’yı resmi olarak tanıttı. Google’ın yeni telefonun özellikleri ve fiyatı hakkında bilmeniz gereken her şeyi bir araya getirdik.

Google Pixel 6a resmi olarak tanıtıldı

Google Pixel 6a, Google IO 2022'de resmi olarak tanıtıldı. Yeni Pixel 6a, iPhone SE için ciddi bir rakip olacak gibi görünüyor.

Ekran ve tasarım

Google Pixel 6a, diğer Pixel 6 telefonlar gibi kamera deliğine sahip 6.1 inç ekranla geliyor. FHD+ çözünürlük sunuluyor ancak yalnızca 60Hz yenileme hızı söz konusu. Bu da bazılarını hayal kırıklığına uğratabilir. En azından ekran, tüm orta sınıf telefonların sahip olmadığı bir özellik olan Her Zaman Açık Ekranı destekliyor.

Telefon, aynı kamera çubuğuna sahip kardeşlerine benziyor, ancak daha küçük lens boşlukları var.Bu, bize göre biraz daha farklı görünmesini sağlıyor.

Telefonun hangi malzemeden yapıldığından bahsedilmedi. Ancak önceki telefonlara dayanarak tahmin edersek, muhtemelen plastik....

Kameralar ve pil

Google Pixel 6a’nin ikili kamera sistemi, 12MP ana ve 12MP ultra geniş lenslerden oluşuyor. Ön kamera ise 8 MP çözünürlükle geliyor: Yani Pixel 6a ile süper yüksek çözünürlüklü selfie'ler çekmeyi beklemeyin.

Telefon, Google’a göre bir günden fazla dayanan 4.800 mAh kapasiteli pile sahip. Şarj hızı ise 30W.

Performans ve özellikler

Google, Tensor çipini Pixel 6a'ya da taşımış. Bu, Pixel 6a'yı diğer cihazlar kadar güçlü kılıyor ve neden aynı kamera özelliklerine sahip olduklarını açıklıyor.

Bunun ötesinde, her ikisi de bunun gibi orta sınıf bir telefon için oldukça standart görünen 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip oluyorsunuz.

Telefon, kutusundan Android 12 ile çıkıyor. Pixel 6a, raflara beyaz, yeşil ve siyah renk seçenekleri ile çıkacak.

Fiyat

Google Pixel 6a'nın fiyatı 449 dolar olarak açıklandı. Ama zaman satışa çıkacağını henüz bilmiyoruz.