Ripple, Blockchain Ağına NFT Desteği Getirmek için Testlere Başladı

Bir süredir NFT'leri ağa entegre etmek için çalışmalar yürüten Ripple ekibi, NFT testlerine başladı.

Ripple, Blockchain Ağına NFT Desteği Getirmek için Testlere Başladı

NFT'ler her ne kadar popüler NFT koleksiyonları ile öne çıksa da oldukça geniş kullanım alanlarına sahip. Özellikle Ethereum'un en aktif olduğu konulardan birisi olan NFT'ler, Blockchain ağları arasında da bir rekabet yaratıyor.

Günümüzde birçok Blockchain ağı akıllı sözleşmeleri ve beraberinde NFT'leri destekliyor. Yakın zamanda Cardano da benzer şekilde NFT desteğine kavuşmuştu. Son olarak Ripple'ın Blockchain ağı XRPL de bu desteğe kavuşuyor.

Kısa bir süre önce topluluğa NFT'leri destekleyip desteklememeleri konusunu tartışmaya açan geliştirici ekip olumlu bir tepki ile karşılaşmıştı. Bunun üzerine ağın NFT yükünü kaldırıp kaldıramayacağına dair yoğun bir araştırmaya girişen ekip, yaptığı araştırmalarda ağın NFT'leri ve işlemleri kolay bir şekilde işleyebildiğini söyledi.

Yapılan testlerde NFT'ler için geliştirilen XLS-20 standardının yapılan XRP işlemleri ile birleştiğinde 1.064 TPS'e kadar işlemlerin aksamadan gerçekleştirildiği açıklandı. Geliştirici ekip ek olarak her biri 20 NFT basan bir milyon hesap oluşturarak NFT verimini de testlerine dahil etti. Tüm bunlara ek olarak, XRP ödemeleri ve NFT işlemlerinin yanı sıra NFT basımının bir karışımı da ölçüldü.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.