Robinhood’un kripto gelirlerinde düşüş

Ticaret platformu Robinhood, halka arzdan bu yana ilk kez kârlılık elde etti. Şirketin kripto gelirlerinde ise düşüş kaydedildi.

Robinhood’un kripto gelirlerinde düşüş

Ticaret platformu Robinhood, halka arzdan bu yana ilk kez kârlılık elde etti. Şirket, 2023’ün ikinci çeyreğine ilişkin finansal bilgilerini paylaştı. Şirketin kripto gelirlerinin düşmeye devam ettiği ifade edildi.

Robinhood, ikinci çeyrek finansal raporlarını paylaştı. Şirketin kripto para işlemlerinden elde ettiği gelir yüzde 18 azalışla 31 milyon dolara indi. İşlem bazlı gelirlerde de düşüş kaydetti. Opsiyon işlemleri yüzde 5 düşüşle 127 milyon dolara geriledi. Hisse senedi işlemleri ise yüzde 7 kayıpla 25 milyon dolar oldu. Geçen yıl haziran ayında 202 milyon dolar olan gelirleri yüzde 4’lük düşüşle 193 milyon dolar olarak kaydedildi.

Robinhood‘un işletme giderlerinde son birkaç ayda ortalama 45 milyon dolarlık iyileşmenin kârlılık üzerinde etkili olduğu belirtildi. Faiz, vergi, amortisman ve itfa payları öncesi kâr (FAVÖK) yüzde 31 artarak 151 milyon dolar oldu.

Robinhood, Aralık 2022’de yılın ilk yarısı dikkate alındığında 8,431 milyar dolar olan gözetim altındaki kripto varlıklarını Haziran 2023’te 11,503 milyar dolara çıkardı. Şirketin elindeki varlıkların değeri geçen çeyrekte yüzde 13 artışla 89 milyon dolara yükseldi. Robinhood‘un net mevduatı çeyrekte 4,1 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.