Roku büyümeye devam ediyor!

Televizyonları baştan yaratmayı kafaya koyan bu ünlü sistem, büyük amacına şimdi çok daha yakın!

TV'leri "uçuracak" cihaz!

Roku, bir süredir ürettiği ürünleri ile televizyon mantığına yepyeni bir yön vermenin peşindeydi. Her ne kadar geçen süre içerisinde fazlasıyla geri planda kalmış olsa da yakın zamanda ulaştığı 80 milyon dolarlık ödeneğin hemen ardından, bir 60 milyon dolarlık daha ödeneğin üzerine konmayı başarmış durumda.

Roku için devreye giren yeni yatırımcılar arasındaysa BSkyB ve News Corp gibi isimlerin yanında, adından sıkça söz edilen ve aynı zamanda Roku'nun televizyonlar kanalları konusunda ona sürekli destek olan Hearst da bulunmakta. Firma tarafından yayınlanan habere bakılırsa, medya merkezi üretme peşinde olan Roku, sadece ortaklıktan çok daha fazlasına ulaşmış bulunuyor. An itibariyle "Roku Ready" programı üzerinde harcama yapan firma, tam tamına 24 adet donanım ortaklığına sahip.

Firmanın tanınan isimlerinden Anthony Wood ise The Hollywood Reporter'a yaptığı bir açıklamada Roku yazılımının herkes tarafından kullanılan, ortak bir televizyon yazılımı olması için uğraştıklarını dile getirdi. Roku'nun herkes tarafından kullanılacak kadar yaygınlaşması ne kadar mümkün, işte onu zaman gösterecek.

Okuyucu Yorumları