NVIDIA RTX 4070 Super'in ilk gün satışlarının 'felaket' olduğu iddia edildi

NVIDIA'nın yeni RTX 4070 Super GPU'sunun ilk gün satışları, sızan bilgilere göre beklenenin çok altında kaldı.

RTX 4070 Super'in ilk gün satışlarının 'felaket' olduğu iddia edildi

NVIDIA’nın RTX 4070 Super GPU’su daha yeni çıkmış olmasına rağmen, ilk gelen haberlere göre şirket satış sayılarından pek memnun değil. YouTube kanalı Moore’s Law is Dead (MLID), sızıntıyı yapan kaynaklardan gelen geri bildirimlerin oldukça olumsuz olduğunu söylüyor.

MLID, RTX 4070 Super’in ilgi ve satış seviyeleri hakkında fikir vermek için en az altı kaynaktan (perakendeciler ve distribütörlerde) alıntı yapıyor ve alıntı yapılmasını istemediğini belirten başka kaynaklarla görüştüğünü de söylüyor.

Kaynakların genel düşüncesi, bu grafik kartının satışlarının, piyasaya sürüldüğü ilk günde nispeten zayıf olduğunu, modellerinin lansman gününde genellikle MSRP değerinde oldukça yüksek satışlara sahip olmasına rağmen stokların fazlasıyla dolu kaldığını gösteriyor.

Belirtilene göre, satıcıların çoğunda stokların hala bol olduğu ve ürünlerin kolaylıkla satın alınabildiği görülüyor. MLID kaynaklarından yapılan alıntılardan bazıları, RTX 4070 Super lansman envanterinin, RTX 4070’in piyasaya sürülmesinden sonra görülenin yaklaşık yarısı kadar olduğunu ve yeni Super'in satışlarının “çok düşük” olduğunu, yalnızca MSRP modellerinin gerçekten satış yaptığını içeriyor.