Rusya'dan ABD ve yeni pandemi iddiası: "Hazırlıklar başladı"

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD'nin virüs mutasyonlarını arama yolu ile yeni bir pandemi için hazırlıklara başladığını savundu.

Rusya'dan ABD ve yeni pandemi iddiası: "Hazırlıklar başladı"

Rusya Silahlı Kuvvetleri Radyolojik, Kimyasal ve Biyolojik Koruma Birliği Şefi İgor Kirillov; ABD’de Genelkurmay Başkanlığı Başhekimi Tuğgeneral Paul Friedrichs’in başına getirildiği Pandemi Hazırlık ve Müdahale Politikaları Ofisi’nin açılmasının ABD’nin 2019’daki gibi yeni bir pandemiye hazırlanmaya başladığını gösterdiğini savundu.

Rus Sputnik'in haberine göre Kirillov, ABD’de kurulan ofisin öncelikli alanlarının virüsleri ve genetiği değiştirilmiş varyantlarını durdurmak için aşı ve ilaçların yaratılması ve ileri teknolojilerin biyolojik üretime entegre edilmesi ile ilgili çalışmalarını içerdiğini iddia etti.

Rus komutan, böyle bir ofisin kurulmasının ABD’nin biyolojik durum üzerinde küresel kontrol sağlamaya yönelik bir adım olduğunu, aynı zamanda Washington’un biyolojik silahların bileşenleri olan tehlikeli patojenlerle askeri uygulamalı çok geniş çalışmalar yürütebileceğini öne sürüyor.

Pentagon'un ilgisini çeken hastalıkların ABD ilaç şirketlerinin yararına pandemik olarak yayıldığını iddia eden Kirillov, “Pentagon'un ilgi alanına giren Kovid-19, kuş gribi, Afrika domuz vebası gibi patojenler daha sonra pandemik olarak yayılıyor ve bundan Amerikan ilaç şirketleri yararlanıyor” diye konuştu.