Rusya’dan Ulusal Kripto Para Borsası Sinyali

Rusya’nın yerel basınında yer alan habere göre ülke kendi ulusal kripto para borası için çalışıyor.

Rusya’dan Ulusal Kripto Para Borsası Sinyali

Rusya ve ABD arasında yaşanan soğuk savaş her ne kadar 1991’de bitti olarak kabul etsede siber bir kılıf giyerek devam ediyor. Her ne kadar geçmişte silah ve bomba sesleri ile karanlığa bürünse de günümüzde siber saldırılar ve yaptırımlar ile devam eden bu savaş, kendini kripto sektöründe de göstermiş durumda. Öyle ki ABD’nin düzenleyicileri sık sık Rusya kaynaklı adresleri kara listeye alıyor ve Rusya borsaları da benzer cevaplar ile yanıt veriyor. Son olarak Rusya’nın yerel basınında yer alan habere göre ülke kendi ulusal kripto para borası için çalışıyor.

Rusya’nın yerel basınında yer alan haberlere göre, Rus parlamentosunun alt meclis üyeleri, piyasa paydaşlarıyla ülkenin mevcut “Dijital finansal varlıklar” ve kripto para birimi mevzuatındaki değişikliklerle ilgili görüşüyor. Üyeler, ulusal bir kripto borsası için yasal çerçeveyi belirleyecek değişiklikleri önce merkez bankasına sunacaklar.

Diğer taraftan bu adımın hem Maliye Bakanlığı hem de Rusya Merkez Bankası tarafından desteklendiği bildiriliyor. Duma’nın Ekonomi Politikası Komitesi üyesi Sergey Altuhov, bu tür önlemlerin mali hassasiyetini vurgularken şu ifadelere yer verdi:

“Kripto para birimlerinin varlığını inkar etmek çok mantıksız. Sorun şu ki kripto paralar devlet düzenlemesi dışında büyük bir akış üzerinde dolaşıyor. Bu federal bütçede kaybedilen milyarlarca ruble vergi geliri demek”

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.