Sabit diske kablosuz bağlantı ile ulaşın!

Ortalıkta boş boş duran bir sabit diskteki verilere ulaşmanın kolay yolu... Hem de kablosuz olarak!

Sabit diske kablosuz ulaşın!

Thermaltake, sabit disklerdeki verilere Wi-Fi üzerinden erişim sağlanabilmesi için yeni dock istasyonunu tanıttı. Black Urban adı verilen bu cihazla birlikte sabit disk içindeki verilere yalnızca diğer bilgisayarlardan değil, akıllı telefon ve tabletler tarafından da erişim sağlanabiliyor. Zaten Thermaltake'in bu cihazı geliştirmesindeki amaç da asıl mobil cihazlara veri akışı sağlayabilmek.

iOS ve Android işletim sistemlerine uygun olan cihaz, cep telefonu ve tabletinize indireceğiniz TtCloud uygulaması ile sorunsuzca çalışabiliyor. Uygulamayı indirdikten sonra Black Urban'a yerleştireceğiniz disk içindeki verilere cep telefonu ve tablet üzerinden erişim sağlayabiliyorsunuz. Fakat bu noktada cihazın yalnızca SATA disklere uyumlu olduğunu da söyleyelim. Cihaz eski IDE diskleri desteklemiyor.

Haberin başında da söylediğimiz gibi Black Urban ile telefon ve tabletlerin yanı sıra dizüstü veya masaüstü bilgisayarlara da medya akışı sağlamak mümkün. Bu noktada eğer dosya transferi esnasında Wi-Fi bağlantısını yavaş bulursanız, Black Urban bir alternatife daha sahip. Arka yüzeyinde bir USB 3.0 bağlantısı bulunduran cihaz, böylece bilgisayarlara daha yüksek hızda veri transferi de gerçekleştirebiliyor.

Okuyucu Yorumları