Sahte baz istasyonları, tepemizde geziniyor!

Vatandaşı takip etmenin son yolu: Tepemizde sahte baz istasyonları uçurmak!

Sahte baz istasyonu gerçeği!

Perşembe günü ortaya çıkan bir habere göre ABD'nin Adalet Bakanlığı, Cessna tipi hava araçlarına yerleştirdiği, baz istasyonu taklidi yapan cihazları kullanarak suçluları hedef alan ancak binlerce ABD vatandaşını da etkileyen bir yöntem ile cep telefonlarının bulundukları yerleri belirliyor.

Wall Street Journal'ın isimsiz iki kaynak göstererek belirttiğine göre program, ABD Adalet Bakanlığının "U.S. Marshals Service" bölümü tarafından yönetilmekte ve bilindiği kadarıyla en azından 2007'den beri aktif durumda. Habere göre hava araçları en az beş havalimanından havalandı ve ABD nüfusunun büyük çoğunluğunu kontrol edebilmekte.

Cep telefonları, yakın baz istasyonlarından en güçlü sinyali hangisi sağlıyorsa ona bağlanmak üzerine programlanıyor. Hava aracındaki sahte baz istasyonu cihazları, telefonları kandırarak kendilerini en güçlü sinyal sahibiymiş gibi gösteriyor ve telefondan gelen sinyal ile telefonun kendine özel olan kayıt numarasını edinebiliyor. Amaç, uyuşturucu satmak gibi suçlara sahip kişiler ile bağlantısı olan cep telefonlarını takip etmek ancak bu işlem sırasında suçsuz olan pek çok kişi hakkında da veri toplanmakta. Sahte baz istasyonları, hangi telefonların suçlulara ait olduğunu ayırıyor ve geri kalan telefonları "serbest bırakıyor."

Bu istasyonların yan etkisi ise, cep telefonu görüşmelerinin durup dururken kesilmesi. Söylenenlere göre, otoriteler meydana gelen hasarın en aza indirgenmesi için uğraşmaktalar ve acil numaralara bu sahte kuleler üzerinden de ulaşılabilmekte...

Okuyucu Yorumları