Sahte ürünlere aldanmayın!

Sahte ürün rehberi: İçi farklı dışı farklı, Çin işi sahte ürünleri anlamanın püf noktaları burada!

Sahte ürünlere aldanmayın!

En çok sahtecilik yapılan ürünler arasında elektronik ürünler yer alıyor. Siz çok ucuza orijinal bir ürün aldığınızı sanıyorsunuz ama aslında aldığınız, kalitesiz bir Çin malı taklit olabiliyor. Size düşense, büyük bir hayal kırıklığı...

Dış görünüş açısından orijinaline bir hayl benzeyen bu sahte ürünler, yine de bazı açıklar vermiyor değiller... Bazen şüphe uyandıracak durumlar oluyor, örneğin bir mal gerçekten inanılmaz bir fiyatla satılıyorsa inanmamak gerek. Gerçekten güvenilir bir satıcı promosyon yapmıyorsa, stok eritmiyorsa veya iflas etmediyse verilen fiyatlar normal şartlar altında belli bir seviyenin altına düşemez.

Ama en büyük tehlike güvenilir mağazalardan ziyade, eBay gibi satış sitelerinde cirit atab Çinlilerden kaynaklanıyor. Ek olarak benzer tehlikeler, birilerinden ikinci el ürün alırken yaşanıyor. İkinci el diye satılan, veya "Aldım kutusundan çıkartmadan pişman oldum", "İki tane almıştım hediye edecektim ama kız arkadaşımdan ayrıldım satıyorum" , "Yurt dışından çok ucuza fazladan aldım" şeklinde pazarlanan ürünlerin bazıları, çok ucuz Çin malları çıkabiliyor.

Çözüm alışveriş yapmamak mı? Kimseye güvenmemek mi? Kesinlikle hayır, güvenilir bir yerden alışveriş yapıyorsanız tamam ama emin değilseniz bu makalemizde bazı ürünler için nasıl emin olabileceğinizi, yakalamanız gereken ince detayları anlatıyoruz. Seçtiğimiz ürünler ise, sahtesine en çok rastlanan bellek kartları, kulaklıklar, piller ve kablolar.

Buyurun galerimizde devam edelim...

Okuyucu Yorumları