Samsung, 2. nesil 3nm SF3 Exynos çiplerinin üretimi için denemelere başladı

Samsung, 3nm yonga üretiminde TSMC'ye rakip olabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Söylentilere göre şirket, ikinci nesil 3nm süreci olan SF3 için üretim denemelerine başlamaya hazır.

Samsung, 2. nesil 3nm SF3 Exynos çiplerinin üretimi için denemelere başladı

Samsung, alt şirketi Foundry'i TSMC ile boy ölçüşebilecek bir konumda tutmak için çalışmalarına devam ediyor. Şirket içi mobil yonga markasının çalışmalarına bir yıl ara vermesinin ardından Exynos 2400 SoC'nin olumlu bir başlangıç yapmasıyla Samsung Foundry tekrar iş başına geçti. Söylentilere göre teknoloji devi, şu sıralar SF3 olarak da bilinen 2. nesil 3nm sürecine dayanan yongaların üretimine ilişkin denemeler gerçekleştiriyor.

Çin ve Kore'den gelen haberlere göre, SF3 yılın ilk yarısında yüzde 60'ın üzerinde verim oranlarına ulaşabilir. Yaklaşan deneme çalışmasının, Samsung'un SF3 düğümünde üretilen yongaların performansını ve güvenilirliğini belirlemeye yönelik olduğu tahmin ediliyor. SF3 düğümünde üretilen yongalar, transistör yoğunluğunu artırırken daha fazla tasarım esnekliği, daha yüksek performans ve daha düşük güç tüketimi sağlamak için GAA teknolojisinden yararlanıyor.

SF3 düğümünü temel alan ilk Samsung çiplerinin ise bu yılın sonlarına doğru piyasaya çıkması bekleniyor. Ayrıca söz konusu çip teknolojisinin Galaxy Watch akıllı saat serisine uygun olarak tasarlanan yeni bir silikonla piyasaya sürülebileceği belirtiliyor.

Belirli pazarlarda Galaxy S24 ve S24+'a güç veren Exynos 2400 SoC'nin aldığı olumlu tepkilere dayanarak, yaklaşmakta olan Exynos 2500 çözümünün 2025 yılında Galaxy S25 amiral gemisi akıllı telefonlarla birlikte piyasaya sürülmesi muhtemel.