Samsung ABD'de Blu-ray Satmayacak

Samsung, ABD'de artık Blu-ray oynatıcı satmayacağını doğruladı!

Samsung Blu-ray'lerden vazgeçiyor

Eğer Samsung'un son zamanlarda CES veya diğer fuarlarda Blu-ray oynatıcılardan hiç bahsetmediğini fark ettiyseniz, bunun iyi bir sebebi var. Firma, artık ABD'de bu kategoriden çekilecek.

Samsung, artık ABD için Blu-ray oynatıcılar sunmayacağını Forbes ve CNET'e doğruladı. Firma bu karar için bir sebep belirtmiş olmasa da, Forbes kaynaklarının söylediğine göre Samsung, 2019'un ilerleyen dönemlerinde sunulması planlanan bir üst seviye oynatıcıdan vazgeçti. Kararın arkasında çeşitli sebepler bulunuyor.

Öncelikle Samsung, Blu Ray oynatıcı satarak küçük bir piyasanın ufak bir dilimi için rekabet ediyor olacaktı. 4K Blu-ray disk satışları hızla artıyor olsa da, bu ürünler küçülen bir endüstrinin parçası olarak gözüküyorlar. Genel olarak bakıldığında disk satışları 2018'in üçüncü çeyreğinde %11.5 geriledi. Şu anda bu piyasanın içinde tutunmak oldukça zor ve Oppo Digital gibi markalar bile çekilmiş durumdalar. Samsung'un oynatıcılarının Dolby Vision'ı desteklemiyor olmaları da, ev eğlence sistemlerinin bir kısmında tercih edilmemeleri anlamına geliyor.

Ancak belki de en büyük etken akış hizmetleri (streaming) olabilir. Pek çok kişi Blu-ray'in daha yüksek olan kalitesini belirtebilir ancak pek çok kişinin fiziksel filmler almaktansa Netflix veya Amazon gibi hizmetlere üye olmayı tercih ettikleri kesin. Samsung'un geleceği belli olmayan bir piyasaya daha fazla yatırım yapmak istememesi de bu yüzden anlaşılabilir.

Okuyucu Yorumları