Samsung, ABD'de Bu Cihazlarla Çok Konuşuluyor

Samsung, bir kez daha ABD'ye damgasını vurdu. Ama bu kez baş rolde, akıllı cep telefonları ya da televizyonlar yok!

Samsung, ABD'ye damgasını vurdu

Samsung, yalnızca akıllı telefon pazarında değil, aynı zamanda ev elektroniği alanında da liderliğini sürdürüyor. Ülkemizde de büyük oranda kullanılan Samsung ev elektroniği cihazları, özellikle Amerika'da oldukça popüler. Öyle ki, şirket bu yılın üçüncü çeyreğini de lider kapattı.

Amerikan ev elektroniği pazarında yoğun olarak tercih edilen Samsung ürünleri, geçtiğimiz çeyrek raporuna göre yüzde 16.7 ile Güney Koreli şirketi liderlik koltuğuna taşımıştı. Bu çeyrekte de satış oranlarını arttırarak yola devam eden Samsung, 3'üncü çeyrek sonucuna göre yüzde 18.8'le lider konumda. Samsung bu durumdan elbette ki memnun. Şirket, önümüzdeki dönem içinse SmartThings Hub cihazlarını pazara sürmeyi düşünüyor.

Samsung'un ev elektroniği alanında satışa sunduğu cihazlar arasında en çok tercih edilenleri buzdolabı, mikrodalga fırın ve çamaşır makinesi oluşturuyor. Elbette şirketin bu alanda daha pek çok ürünü mevcut.

Şirketin bu başarısının ardında kuşkusuz başarılı ArGe ekibi ve pazarlama stratejisi yatıyor. Samsung, özellikle her yıl IFA Fuarı'nda basına gösterdiği yenilikçi ev elektroniği cihazlarıyla büyük ilgi uyandırıyor.

Okuyucu Yorumları