Samsung, Akıllı TV Deneyimini Üst Seviyeye Taşıyor

Samsung'un duyurduğu yeni servis, kullanıcılarının cihazlarındaki içeriklerden en iyi şekilde faydalanmalarını sağlayacak.

Akıllı TV'ler artık daha da akıllı

Samsung, geçtiğimiz gün içerisine Remote Access'i tanıtarak Samsung TV sahiplerinin televizyon deneyimini bir üst seviyeye taşıyacak bir yeniliği duyurdu. Samsung'a göre Remote Access'in arkasındaki fikir, kullanıcıların akıllı televizyonlarındaki içerikleri daha kolay kontrol edebilmeleri.

Remote Access'in öne çıkan özelliği, diğer cihazlarınızda bulunan içerikleri evinizdeki en büyük ekran olan televizyon üzerinden rahatlıkla izleyebilmenizi sağlaması. Remote Access hakkındaki çoğu bilgi henüz netleşmiş değil ancak konseptin Samsung DeX'e oldukça benzediğini söyleyebiliriz.

Samsung Electronics Görüntüleme Panelleri Bölümü Yardımcı Başkanı Hyogun Lee, "Samsung olarak kendimizi tüketiciler için kullanışlı ve sezgisel bir deneyim sağlamaya adadık. Remote Access ile tüketiciler değişik cihazlarında yüklü olan programlara, uygulamalara ve bulut servislerine televizyonlarının ekranlarından kolaylıkla bağlanacaklar." cümleleri ile amaçlarını açıklıyor. "Yeni işbirlikleri ile Remote Access'in uyumluluğunu arttıracağız."

Remote Access tamamen kablosuz olarak çalışabilecek ve kullanıcılar, Remote Access servisine dünyanın herhangi bir yerinden bağlanabilecekler. Samsung, bunu başarmak için VMWare Horizon ile işbirliğine gitti. Bu hamlenin asıl amacının kullanıcıların tarayıcı tabanlı bulut ofis servislerini bu özellik ile kullanabilmelerini sağlayarak kurumsal müşterilere üretkenlik alanında da bir katkı sağlamak olduğu söyleniyor.

Remote Access, Samsung'un açıklamasına göre 2019 yılı ile birlikte Samsung Akıllı TV modellerinde kullanılabiliyor olacak. Bu yenilikten hangi akıllı TV modellerinin faydalanacağı veya tüm modellere bu yeniliğin sunulup sunulamayacağı ise henüz net değil.