Samsung, Android Wear'ı bıraktı mı?

Samsung'un Android Wear'ı tamamen bırakacağı iddiası ortalığı karıştırdı. Ama...

Samsung'da Android bilmecesi!

Akıllı saatlerinde kendi geliştirdiği Tizen işletim sistemini kullanan Samsung'un bundan böyle rakip saat platformu Android Wear'ı hiç kullanmayacağı iddia edildi. Ancak Samsung, hızla yaptığı açıklamada iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Fast Company'nin iddiasına göre Samsung yetkilileri, Tizen OS'un pil tüketiminin Android Wear'a göre çok daha az olduğuna inanıyorlar. Tizen, yalnızca Samsung marka akıllı saatlerde değil, akıllı televizyonlarda ve buzdolaplarında da kullanılıyor. Fast Company'nin iddiası üzerine Samsung'tan gelen açıklama ise şöyle oldu:

"Fast Company'nin yorumunu kabul etmiyoruz. Samsung, Android Wear ile ilgili herhangi bir duyuru yapmamıştır ve platformlarımıza bağlılığımızla ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değildir."

Samsung'un şimdiye kadar sadece bir Android Wear cihazı (Gear Live) piyasaya sürdüğü biliniyor, bu yüzden Fast Company'nin iddiası kulağa mantıklı görünüyordu. Ancak Samsung, Android Wear'ı terk ettiğini doğrulamıyor; en azından şimdilik.

Samsung, Android'li telefonlarda en önde giden firma olduğundan iddia gerçeğe dönüşürse, Google'ın giyilebilir teknoloji platformu için pek iyi bir gelişme olmayabilir. Yine de Android Wear'ın yalnız olmadığı, Motorola, Huawei, LG ve daha birçok firma tarafından kullanıldığını biliyoruz.

Okuyucu Yorumları