Samsung, antik gökbilimden ilham alan Galaxy Watch 6 Astro Edition'ı tanıttı

Yeni Galaxy Watch 6 Astro Edition, usturlaptan ilham alan yeni tasarımıyla bugüne dek gördüğümüz en etkileyici akıllı saatlerden biri olmaya aday.

Samsung, antik gökbilimden ilham alan Galaxy Watch 6 Astro Edition'ı tanıttı

Samsung, astronomi ölçümlerinde kullanılmış tarihi bir ölçüm cihazı olan usturlaptan ilham alan yeni bir tasarıma sahip 47 mm Galaxy Watch 6 Classic'in sınırlı Astro Sürümünü tanıttı.

İlk gökbilimcilerin yıldız ve gezegenlerin yüksekliğini ölçmekte kullandığı aletler olan usturlaplar, eski çağlardan beri insanların geceleri yıldızların konumunu anlamanın yanı sıra seyahat etmek ve günün saatini takip etmek için kullanılıyordu.

Saatin ekranın etrafında takımyıldızların ve gök cisimlerinin gravürleri yer alıyor. Yeni saat yüzü uzayın, muhtemelen Samanyolu’nun döngüsel bir videosu gibi görünüyor. Saniye ibresi ucunda da hilal şeklinde bir ay bulunuyor. Genel olarak, saatin Astro Sürümü bir dizi hoş küçük süslemeyle geliyor.

Samsung’un yıldızlarla ilgili iki özellik eklemesiyle beraber Astro Edition yeniden tasarımının sadece görsel değişimlerden daha fazlasını içerdiği kesin. Yeni saat yüzünün sol tarafında amatör gökbilimcilerin güneşin ve ayın evrelerini takip etmelerine yardımcı olacak izleyiciler bulunuyor. Sağ tarafta ise basit bir pusula sistemi yer alıyor. Bunlar çoğu kullanıcı için en önemli özellikler olmasalar da yine de güzel eklentiler oldukları kesin.

Bu akıllı saat ne kadar güzel görünse de, şu anda yalnızca Mısır, Ürdün ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin de dahil olduğu MENA (Orta Doğu/Kuzey Afrika) bölgesinde satılıyor olması, bizim almamızı zorlaştırıyor. Samsung’un ilk lansman için bu spesifik alanı seçmesinin nedeni, dünyanın bu bölgesinin bilime, özellikle de astronomi ve matematiğe çok katkıda bulunmuş olmaları. Bu yüzden bu saat sürümünü tematik bir hediye olarak düşünebilirsiniz.

Duyuruda Galaxy Watch 6 Classic’in bu versiyonunun fiyatı açıklanmıyor. Ancak, Samsung’un Levant (Orta Doğu'daki bir alt bölge) web sitesinde Astro Edition’ın 350 Ürdün Dirhemi’ne, yani yaklaşık 500 ABD dolarına satıldığı görülebiliyor.

Henüz bu konuda kesin bir bilgi olmasa da, Samsung’un ilerleyen zamanlarda diğer ülkelerde de bu saatleri satışa sunacağı tahmin ediliyor. Orijinal gönderide Astro Edition'ın “sınırlı sayıda üretilen birkaç saat koleksiyonundan ilki” olduğu belirtiliyor. Başka bir deyişle, daha fazla yeniden tasarım ürünün yolda olduğunu söyleyebiliriz.