Samsung, Apple'ın ilk katlanabilir cihazı için çalışmaya başlamış olabilir

Yeni bir iddiaya göre Samsung,, Apple'ın ilk katlanabilir cihazı için çalışmaya başladı bile. Bu da bize cihazın beklenenden erken gelebileceğini söylüyor. Ama bu cihaz, büyük ihtimalle bir iPhone olmayacak.

Samsung, Apple'ın ilk katlanabilir cihazı için çalışmaya başlamış olabilir

Apple’ın katlanabilir telefonlara yönelik stratejisi yılan hikayesine benzetilebilir. Bu strateji ile ilgili söylentilerin ilk olarak ortaya çıkmasının üzerinden birkaç yıl geçti. Samsung, Motorola ve diğer markalar halihazırda katlanabilir cihazlar sunuyor olsa da, Cupertinolu dev daha uzun bir yolu tercih ederek öncelikle bu teknolojinin olgunlaşmasını beklemeye karar vermiş gibi görünüyordu.

Sunulacak katlanabilir bir Apple ürünü, bir iPhone ya da iPad / MacBook karması olabilir. Ancak şimdilik bu ürün hakkında bildiğimiz tek şey, sunulması için en az birkaç yıl daha beklememizin gerektiği. Kısacası şu anda somut bir bilgi bulunmuyor.

Yine de, katlanabilir bir Apple ürününün piyasaya sürülmesine yakın olmamamız, Apple ve üreticilerinin bu ürünü mümkün olan en kısa sürede piyasaya sürmek için ellerinden geleni yapmadıkları anlamına gelmiyor. Koreli yayın kuruluşu The Elec’in yeni bir haberine göre Samsung, Apple’ın katlanabilir cihaz projesine yanıt verebilme yeteneklerini odaklamak için ekiplerini yeniden düzenliyor.

Yayının bildirdiğine göre, Güney Koreli üretici yeni bir gelir kaynağı istiyor ve Apple'ın muhtemel katlanabilir cihazları bu kaynak olabilir. Samsung'un 20,25 inç paneller de dahil olmak üzere Apple katlanabilir ürünlerine yönelik projeler üzerinde çalışması, gelecekteki katlanabilir ürünler için Apple siparişlerini güvence altına almayı hedeflediğini gösteriyor.

DSCC, Bloomberg ve Omdia tarafından sunulan çeşitli haberler de gelecekteki bu cihazı doğruladı. Kuruluşlar, Apple’ın katlanabilir bir iPhone değil, 20 inç ekrana sahip, katlanabilir hibrit bir iPad / MacBook üzerinde çalıştığına inanıyor. Hatta Bloomberg, bu cihazın 2026 yılına kadar piyasaya sürülebileceğini de iddia ediyor.

DSCC’den Ross Young, 2022’de yayınlanan bir haberde tedarikçilerin Apple ile 20 inçlik katlanabilir bir tür ürün oluşturmak için görüşmelerde bulunduğunu paylaşmıştı. Bu cihazın arkasındaki fikir, bir dizüstü bilgisayarın kullanışlılığını iPad’de görebileceğiniz gibi tekil bir ekranla bir araya getirmek olarak belirtiliyordu. Hatta Young, katlanabilir MacBook Hybrid’in gerçek bir çift kullanımlı ürün olarak hizmet verebileceğini bile söyledi. Böyle bir cihaz, tam boyutlu klavyeye sahip bir dizüstü bilgisayar görevi görebileceği gibi, katlanmadığında veya harici bir klavyeyle kullanılmadığında bağımsız bir monitör olarak da kullanılabilir. Ayrıca Young, cihazın 4K veya daha yüksek çözünürlükleri de destekleyebileceğini söyledi.

Daha sonra Bloomberg’den Mark Gurman, Power On haber bülteninde Young’ın haberlerini doğruladı. Şirket çift ekranlı bir düzen üzerinde çalışırken, Apple’ın katlanır ekranın bir tarafında fiziksel klavye veya sanal klavye bulunan katlanabilir 20 inçlik bir ekranı tercih edebileceğini söyledi.