Robot süpürgede bir ilk: Samsung Bespoke Jet Bot Combo, buharla halı temizleyecek

Samsung'un yeni robot süpürgesi Bespoke Jet Bot Combo, paspaslama ve süpürme yeteneklerine bir yeni yetenek daha ekleyerek robot süpürgelerde bir ilk olmaya hazırlanıyor.

Robot süpürgede bir ilk: Bespoke Jet Bot Combo, buharla halı temizleyecek

Samsung, Samsung Jet Bot AI+ robot süpürgesinin devam modeli olan Bespoke Jet Bot Combo’yu duyurdu. CES 2024’te tam olarak tanıtılacak olan bu hepsi bir arada temizlik robotu, kiri süpürme, sert zeminleri paspaslama ve halıları buharla temizleyerek lekeleri daha etkili bir şekilde çıkarma yeteneğiyle türünün ilk örneği olacak gibi görünüyor.

Paspaslama ve süpürme, pek çok robot elektrikli süpürge modelinde zaten var. Ancak halıları buharla temizleme özelliğini daha önce görmemiştik. En azından üç özelliği de tek bir pakette içeren ilk robot süpürge ile karşı karşıyayız.

Samsung, robotun bu temizleme işlevlerinin yanı sıra Jet Bot AI+’da görülen yapay zeka nesne tanıma özelliğinin geliştirilmiş bir versiyonunu kullandığını da açıkladı. Samsung, bu robotla beraber, daha önce sunulan hızlı haritalama ve akıllı engel algılama özelliklerinin yanı sıra, artık halı lekelerini ve farklı türdeki alanları tanıyabileceğinin sözünü veriyor.

Bespoke Jet Bot Combo, evinizin haritasını çıkarırken, temizlik robotunun kaçınması gereken alanları belirlemenizi kolaylaştırmak için banyolar veya girişler gibi girilmeyen bölgeleri otomatik olarak öneriyor. Robot, bir leke tespit ettiğinde paspas pedlerini buharla ısıtmak için otomatik olarak istasyonuna geri giderek 170 rpm’ye kadar dönebilen motorlarıyla lekeyi fırçalamak için geri dönüyor.

Bütün bunların yanı sıra, elektrikli robot süpürge, robotu otomatik olarak şarj eden, boşaltan ve temizleyen bir istasyonla beraber satılacak. Robot aynı zamanda bu istasyonu uzun tüylü halıları temizlerken paspasını saklamak için de kullanabilecek ve halı boyunca sürüklenmelerini ve kir yaymalarını önlemek için geri kalan zamanlarda paspası otomatik olarak istasyonda bırakacak.

Samsung, Bespoke Jet Bot Combo'nun ne zaman piyasaya sürüleceğini veya fiyat etiketinin ne olacağını henüz açıklamadı ancak 9 Ocak Salı günü CES teknoloji fuarının başlaması ile bunları da açıklaması bekleniyor.