Samsung, Bixby İnadından Vazgeçti!

Galaxy S10'daki Bixby düğmesi, artık telefonu kutusundan çıkarır çıkarmaz kapattığınız bir düğme olmayacak!

Samsung, Bixby inadından vazgeçti!

Samsung'un son yıllardaki amiral gemisi telefonları, neredeyse kimsenin kullanmak istemediği bir düğmeyle geliyor: Bixby düğmesi. Samsung'un düğme hakkında tek izin verdiği şey düğmeyi kapatmak olduğundan, şimdiye dek çoğu yeni kullanıcının ilk işi, düğmeyi devre dışı bırakmak oluyordu.

Galaxy S10 ile birlikte Samsung, uzun süren inadından vazgeçiyor gibi görünüyor çünkü Bixby düğmesini istediğiniz uygulamayı açacak şekilde ayarlamanız mümkün. Böylece Bixby, telefonunuzda işe yaramayan bir çıkıntı olmaktan kurtuluyor.

Samsung'un bu adımı neredeyse göz yaşartacak kadar ilginç çünkü firma, daha öncesinde düğmenin işlevlerini değiştiren uygulamalara ateş püskürüyordu. İlk başta Bixby düğmesini kapatmanız da mümkün değildi. Samsung'un yanlışlıkla açacağımız bir dijital asistana alışmayacağımızı anlaması biraz zaman aldı.

Galaxy S10'un Bixby düğmesini farklı bir uygulamaya atamak için yeni bir uygulamaya ihtiyacınız yok. Düğmeye bir kez veya çift bastığınızda hangi üçüncü parti uygulamanın açılacağını seçebiliyorsunuz. Örneğin tek dokunuşla Telegram'ı, iki dokunuşla Bixby Home'u açabiliyorsunuz. Düğmeye uzun dokunduğunuzda ise her zaman Bixby Voice açılıyor.

Samsung'un bu adımının doğru yönde olduğu kesin, en azından telefonun kutusunu açanların ilk işi, düğmeyi kapatmak olmayacak.

Okuyucu Yorumları