Samsung, çok beklenen iPhone özelliğini Galaxy S24'e de eklemeyecek

Samsung, iPhone 14 ile hayatımıza giren ve birçok durumda ne kadar faydalı olabileceğini kanıtlayan uydu bağlantı özelliğini Galaxy S24'te de sunmayacak gibi görünüyor.

Samsung, çok beklenen iPhone özelliğini Galaxy S24'e de eklemeyecek

Geçtiğimiz yıl, Samsung’un acil durumlar için Galaxy S23’ü iPhone’da olana benzer bir uydu bağlantısıyla donatabileceği söylentisi ortaya çıkmıştı. Ancak Galaxy S23 serisinde bu özellik bulunmuyordu ve şirket, iki yönlü uydu bağlantı ekosisteminin yeterince olgunlaşmadığını iddia ediyordu.

Daha sonra birçok söylenti, Samsung’un Galaxy S24 serisiyle iki yönlü uydu bağlantısı getireceğini iddia etti ve One UI 6.1’in ekran görüntülerinde bu özellikten bahsediliyordu. Bu yüzden şirketin yaklaşmakta olan üst seviye telefonunun kesinlikle uydu bağlantısına sahip olacağı düşünülüyordu ancak görünene göre, Güney Koreli firma bir kez daha bu özelliği sunmayacak.

ETNews’in yeni bir haberi, Samsung’un resmi duyurudan iki hafta önce Galaxy S24’ü Güney Kore’deki üç ağ operatörü (KT, LG Uplus ve SK Telecom) ile test ettiğini iddia ediyor. Samsung, lansman öncesinde akıllı telefon üreticileri arasında yaygın bir uygulama olan, görünüşünü belli etmeyecek şekilde paketlenmiş olan Galaxy S24 Ultra örneklerini mobil operatörlere sağladı. Görünüşe göre telefonda iki yönlü uydu bağlantısından bahsedilmiyor ve bu da Samsung’un bilinmeyen nedenlerden dolayı bu özelliği kullanmamayı tercih ettiği anlamına gelebilir.

Bu özellik, acil durumlarda ve hücresel ağ kullanımının mümkün olmadığı durumlarda kullanılması amacıyla geliştirildi. Özellik, bir kurtarma bildirimi göndermek için L Band frekans bandını kullanıyor ve bu bildirim genellikle bölgedeki acil durum müdahale ekibine gönderiliyor. Bu özellik ilk olarak geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen iPhone 14 serisinde kullanıma sunuldu. Huawei de benzer bir özelliği bazı üst seviye telefonlarında sundu ancak diğer Android markaları telefonlarına henüz getirmedi. Görünüşe göre Samsung da bu özellik için acele etmeye gerek olmadığını düşünüyor.