Samsung'dan devrim yaratan SSD teknolojisi

Samsung'un yeni SSD'si, CHIP Online olarak Seul'de canlı olarak izlediğimiz lansmanda ortaya çıktı!

Samsung'tan SSD bombası!

Seul'den gerçekleştirdiğimiz canlı yayının tekrarına buradan ulaşabilirsiniz!

Seul'de düzenlenen 2014 Samsung SSD Küresel Zirvesi'nde tanıtılan yeni Samsung 850 PRO katı hal sürücüleri, yeni bir performans düzeyine taşıyor. Samsung'un yeni SSD'si Temmuz 2014'ten itibaren dünya genelinde 53 pazarda ulaşılabilir olacak.

Veri merkezleri ve sunucular için aynı diskin özel olarak geliştirilmiş olan sürümünün adı ise Samsung 845 PRO olacak.

Tescilli V-NAND teknolojisine dayanan yeni 850 PRO, en son teknolojilerin kullanıldığı kişisel bilgisayarlarda ve iş istasyonları için son derece ideal. Samsung'un V-NAND teknolojisi, tescilli bir dikey hücre yapısı içeriyor ve halihazırda geleneksel flaş bellekte kullanılan düzlemsel NAND mimarisinin getirdiği yoğunluk sınırlamasının aşılmasında yeni bir dönemi temsil ediyor. Teknoloji bu şekilde önemli hız, dayanıklılık ve enerji verimliliği iyileştirmeleri getiriyor.

Samsung Electronics Ürün Pazarlama Ekibi Kıdemli Başkan Yardımcısı Unsoo Kim, yeni nesil SSD teknolojisi ile ilgili olarak; "Samsung, yeni 850 PRO V-NAND SSD ile SSD teknolojisinin gelişimi açısından önemli bir gelişmeye imza atıyor. Üstün dayanıklılık, performans ve enerji verimliliği sağlayan yüksek yoğunluklu SSD'lerle bu alandaki liderliğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Müşterilere rakipsiz bir performans sunan lider V-NAND SSD'ler sağlayarak, inovatif bir bilişim ortamı oluşturmaya büyük bir önem veriyoruz" dedi.

Samsung 850 PRO neler vaat ediyor?

Samsung 850 PRO neler vaat ediyor?

Samsung 850 PRO olağanüstü yüksek hızlar ve sıra dışı bir dayanıklılık sunarak SATA III (6Gb/s) arayüzü kullanan SSD'ler arasında en yüksek performans düzeyini sağlıyor. Sürücünün ardışık okuma performansı, saniyede 550 megabayta (MB/s), yazma performansı ise 520 MB/s'ye ulaşıyor. Rastgele performansa bakıldığında ise okuma hızlarının 100.000 IOPS'e (saniye başına giriş/çıkış işlemi), yazma hızlarının 90.000 IOPS'e ulaştığı görülüyor.

Sürücü, çalışırken ortam sıcaklığını koruyan ve aşırı ısınmanın getirebileceği potansiyel veri kaybını önleyen "Dinamik Sıcaklık Koruyucusu" özelliğine de sahip. Samsung 850 PRO, 128 gigabayt (GB), 256GB, 512GB ve 1 terabayt (TB) depolama kapasitelerinde piyasaya sunulacak.

Samsung, tüketicilerin SSD'leri giderek artan bir hızda benimsedikleri bu ortamda, V-NAND SSD'lerinin üstün performanslarıyla markalı SSD pazarının büyümesine katkıda bulunacağını öngörüyor.

Fiyatlandırma

10 yıl garanti ile gelen Samsung SSD Pro 850'nin ABD tavsiye edilen satış fiyatları şöyle.

128 GB: 129 $

256 GB: 199.99 $

512 GB: 399.99 $

1 TB: 699.99 $

SSD'lerin avantajları

SSD'lerin avantajları

SSD diskler depolama dünyasına getirdikleri yeniliklerle, bilgi işlem dünyasını da değiştiriyorlar. SSD disklerin avantajlarını kısaca özetlersek

  • Çok hafifler, Windows kullanan ultrabook ve tabletlerde vazgeçilmezler.
  • Isınmıyorlar. Bu sayede çok da az güç tüketiyorlar.
  • Çok sağlamlar. İçlerinde hareket eden parça bulunmadığı için bir düşme veya darbe esnasında veri kaybı yaşama olasılığınız çok düşük. Yüksek sıcaklık, nem vs. gibi çevre koşullarından da fazla etkilenmiyorlar.
  • Performansları çok yüksek, bu sayede hâlihazırdaki bilgisayarını değiştirmeden daha fazla performans isteyen kullanıcılar için doğru terfi aracılar.
  • Veri çıkış performansları yüksek. Böylece aynı anda binlerce kullanıcıya hizmet verebiliyorlar. Sunucularda ve sanallaştırmada kullanılmak için idealler.
  • Talebin artması, üretim teknolojilerinin gelişmesi, maliyetlerin düşmesi sayesinde daha da "satın alınabilir" hale geliyorlar.

CHIP Online notu: Uzun sözün kısası, eğer yeni bir ultrabook, notebook hatta düşük bir ihtimal olmakla beraber bir masaüstü bilgisayar almayı düşünüyorsanız, içinde mutlaka bir SSD disk olmasına özen gösterin. Şu anda kullanmakta olduğunuz laptop veya ultrabook'un performansından memnun değilseniz, onu değiştirmeden önce diskini SSD ile terfi etmeyi düşünün. Eğer ekranından, klavyesinden ve genişleme olanaklarından memnunsanız SSD terfisinin getireceği hayat öpücüğü ile daha uzun bir süre bilgisayarınızı şikayet etmeden kullanabileceksiniz!

Okuyucu Yorumları