Samsung, dev bir ISOCELL kamera sensörü daha yapıyor: ISOCELL GNV'den neler bekleyebiliriz?

Samsung, dünyanın en büyük ikinci mobil kamera sensörü üreticisi olmasının hakkını veriyor. Şirket, şimdi dev bir ISOCELL kamera sensörü daha inşa etmeye başladı. İşte ISOCELL GNV ve hakkında bildiklerimiz...

Samsung dev bir ISOCELL kamera sensörü daha: ISOCELL GNV

Samsung, dünyanın en büyük ikinci mobil kamera sensörü üreticisi olarak biliniyor. Şirketin ürettiği sensörler neredeyse her akıllı telefon markası tarafından kullanılırken, geçtiğimiz yıl içinde de ISOCELL GN1 ve ISOCELL GN2 dahil olmak üzere çeşitli büyük boyutlu kamera sensörlerini piyasaya sürmüştü. Güney Koreli şirket, bu yıl da yine geleneği bozmayarak yeni bir ISOCELL kamera sensörü daha yapıyor.

Şirket’in yeni dev boyutlu sensörünün adı ISOCELL GNV. Vivo telefonlar için özel olarak üretilen bu sensör, 1/1.3 inç boyutunda olurken, ilk olarak hangi Vivo modelinde kullanılacağı şimdilik belli değil. Büyük olasılıkla ISOCELL GN1, ISOCELL GN2 ve ISOCELL GN5’e benzer 50 MP çözünürlüğünde olan ISOCELL GNV, şirketin yakında tanıtması beklenen Vivo X80 Pro+’ta birincil kamera olarak yer alabilir.

ISOCELL GNV ile ilgili şimdilik pek bilgi yok, ancak Samsung’un ISOCELL GN1’in güncellediği bir versiyonu olduğu biliniyor. Bu arada hazır yeri gelmişken Vivo X80 Pro+ hakkında da bilgi verelim. Vivo X80 Pro+’ta birincil kamera dediğimiz gibi Samsung’un ISOCELL GNV sensörüne dayanacak. Diğer kameralar arasında ise 48 MP ultra geniş açılı kamera (Sony IMX sensörlü), 2x optik zum ve OIS destekli 12 MP telefoto kamera ve 5x optik zum ve OIS özellikli 8MP periscope telefoto kamera yer alacak.

Telefon ayrıca MediaTek işlemci kullanacağı için yapılan özel V1+ isimli ISP (görüntü sinyali işlemcisi) kullanıyor ve bu sayede düşük ışık koşullarındaki görüntülere yüzde 16 oranında daha yüksek parlaklık ve yüzde 12 daha iyi beyaz dengesi getirebilecek.

Telefonun geri kalan özellikleri arasında ise 6.78 inç 120 Hz Super AMOLED LTPO ekran, Snapdragon 8 Gen 1 işlemci, 8 GB / 12 GB RAM, 128 GB / 256 GB hafıza, 4700 mAh batarya, 80W hızlı kablolu şarj, 50W hızlı kablosuz şarj, stereo hoparlörler ve suya ve toza karşı dayanıklılık getiren IP68 sertifikası bulunuyor.