Samsung, Ekrana Entegre Tarayıcı İçin Çok Para Dökmüş!

Samsung'un bu yeteneği Galaxy S8'e eklemek için çok çabaladığı ancak yetiştiremediği ortaya çıktı!

Samsung, bunu çok istemiş ama...

Galaxy S8 müthiş bir cihaz, ancak en azından bir sinir bozan yanı var: Parmak izi sensörünün konumu. Parmak izinizi taratmak için arka taraftaki sensörü ararken kameraya dokunup, kamera camını kirletmeniz olası. Peki Samsung, parmak izi tarayıcısını neden başka bir yere değil de, tam kameranın yanına yerleştirdi?

The Investor'ün yeni bir raporuna göre Samsung, parmak izi sensörünü ekranla bütünleştirmek için Synaptics'e çuvalla para döktü. Ancak Synaptics'in bu teknolojiyi Galaxy S8'e yetiştirmeyi başaramadığı söyleniyor. Sonuç olarak Samsung, parmak izi tarayıcısını cihazın arka yüzüne koymak zorunda kaldı. Sektör içerisinden birinin Korece siteye söylediğine göre saydam bir parmak izi sensörü yapmak, aşırı derecede zor bir iş.

Çift kameralı bir Galaxy S8+ prototipinden sızan görüntüde, telefonun arka yüzünde herhangi bir parmak izi sensörüne rastlanmıyordu. Bu prototipin parmak izi sensörünü iptal ettiği veya sensörü ekran içerisine yerleştirmeyi başardığı düşünülmüştü.

Bu arada Apple'ın parmak izi sensörünü ekranın içinde sunan bir iPhone için çalıştığı iddia ediliyor. Apple bu işi iPhone 8'de başarırsa Samsung'u hazırlıksız yakalayabilir.

Okuyucu Yorumları