Samsung Etkinliğinden Neler Bekleniyor?

Galaxy S10 ailesinin tanıtlacağı Samsung'un 20 Şubat'taki Unpacked etkinliğinden neler beklemeliyiz?

Galaxy S10 ve fazlası...

Samsung'un bu Unpacked etkinliğinde üç telefonla tanışacağımıza neredeyse kesin gözle bakılıyor. Geçen seneki amiral gemilerinin devamı olan Galaxy S10 ve Galaxy S10 Plus'a ek olarak, bu sene bir de Galaxy S10E ile tanışacağız.

Galaxy S10E'nin iPhone XR'ye denk gelen, fiyatı daha uygun bir amiral gemisi olması bekleniyor. Galaxy S10E'nin hangi özelliklerde kesintiye gideceği ise hala tam olarak bilinmiyor. Telefonun ekranının Galaxy S10'dan daha küçük olacağı neredeyse kesin. Bazı kaynaklar, Galaxy S10 ve S10 Plus sırasıyla 6,1 ve 6,4 inç ekranlarla geleceğini, Galaxy S10E'nin ise 5,8 inç'lik bir ekranla geleceğini söylüyor. Bunun yanında Galaxy S10E'nin kavisli değil, düz bir ekranla gelmesi bekleniyor.

Üç telefonun ekranında da ön kamera için bir "delik" bulunması bekleniyor. Tabi bu tasarımı ilk kullanan, Galaxy S10 olmayacak. Benzer tasarımı Huawei Nova 4 ve Honor View 20 gibi telefonlarda ve Samsung'un kendi telefonu Galaxy A9 Pro'da zaten gördük. Sızan fotoğraflar, Galaxy S10 Plus'ın çift ön kamerayla geleceğini, dolayısıyla ön yüzdeki yuvasının daha büyük olacağını söylüyor. Bununla birlikte S10 Plus'taki bu ek alan, kamera yerine yüz ile kilit açmaya yönelik bir derinlik algılayıcısı da olabilir.

Sızıntılar, S10E'nin üst modellerdeki gibi bir ekran altı parmak izi sensörüyle gelmeyeceğini söylüyor. Sızan kılıflar, S10E'nin güç düğmesinin normalden geniş olacağını gösteriyordu. Yani parmak izi tarayıcısı, yandaki güç düğmesine eklenebilir.

Kamera

Galaxy S10 ve S10 Plus'ın üç arka kamerayla gelmesi, S10E'nin ise çift arka kamerayla yetinmesi bekleniyor. Samsung geçen sene dört kameralı bir orta seviye telefon tanıtsa da, Galaxy S10 ve S10 Plus üç kamerayla yetinecek.

Kameraların özellikleri hakkında tam bir fikir birliği yok. Kameranın 12 - 16MP aralığında olması, üçüncü kamera olarak ultra geniş açılı bir lensin eklenmesi bekleniyor. Sızan görüntüler, ana kameraların her zamanki gibi bir dikdörtgen çerçeve içinde yer aldığını, ancak S9 ve S9 Plus'taki gibi dikey değil, Note 9'daki gibi yatay sıralandığını gösteriyordu.

Güç

Yeni Exynos 9820 ve Snapdragon 855'in yeni S10 ailesinde kullanılacağı neredeyse kesin. Hangisinin kullanılacağı, cihazın satıldığı yere göre değişecek ancak ikisinin de güç, verimlilik, yapay zeka, hızlı bağlantı gibi konularda uzmanlaştığını söyleyelim.

Sızan yapılandırma bilgileri arasında 8GB RAM ve 512GB depolama alanı bulunuyor. Bunun yanında 12GB RAM ve 1TB depolama sunan özel bir model de satışa sunulabilir.

Yazılım

Samsung birkaç ay önce Android arayüzünün en son sürümü One UI'yi ortaya çıkarmıştı. One UI'nin amacı, arayüz öğelerini büyük telefonların kullanımını kolaylaştıracak biçimde yeniden düzenlemek ve tek elle kullanımı kolaylaştırmak. One UI'yi ilk olarak Galaxy S10'da göreceğiz ancak daha sonra diğer Galaxy'lere de sunulacak.

Samsung Etkinliğinden Neler Bekleniyor?
Görsel: Qualcomm

Diğer işlevlere baktığımızda Galaxy S10'un Samsung Blockchain KeyStore adlı yeni bir uygulamayla gelmesi bekleniyor. Bu uygulama, kripto paralarınızı cihazda saklamanızı sağlayacak. Yeni kamera modu Bright Night'ın da 20 Şubat'taki etkinlikte ortaya çıkması bekleniyor. Bu mod, muhtemelen Google'ın Night Stand işlevi gibi düşük ışıklandırmada birden fazla fotoğrafı bir araya getirerek daha iyi bir görüntü oluşturmaya çalışacak.

Yeni Bir Saat?

Birkaç hafta önce Samsung'un Galaxy Sport adlı bir saat geliştirdiği iddia edildi. Samsung'un Galaxy Wearable uygulamasına gelen güncelleme, bu saatin adının Galaxy Watch Active olacağını ortaya çıkardı. Saatin bu kez döner bir çerçeveye sahip olmadığı dikkat çekiyordu. Gelen bu bilgilere bakarsak, Unpacked etkinliğinde Samsung'un yeni bir veya birkaç saat tanıtması, sürpriz olmayacak.

Okuyucu Yorumları