Samsung Galaxy Camera'yı test ettik!

Samsung'un Android'li, Facebook'lu, internetli Galaxy kamerasını test ettik... İşte sonuç!

Galaxy Camera testte!

Galaxy Camera'nın çektiği fotoğrafları yakından incelemek için galerimizi tıklayın!

IFA 2012'de ilk kez gösterilen Samsung Galaxy Camera, Android işletim sistemiyle çalışan, 21 kez yakınlaşabilen bir cihaz. Onun bir "akıllı cep" olup olmadığı ise sizin bakış açınıza göre değişiyor. Peki Galaxy Camera'nın diğer kameralara göre artıları ve eksileri neler? Cevabını sizler için araştırdık, aynı zamanda test merkezimize gelen Galaxy Camera'yı detaylı testlere tabi tuttuk.

Galaxy Camera'nın temel özellikleri şöyle: Wi-Fi ile fotoğraf gönderebilme, Bluetooth, GSM ağlarına bağlanabilme, 4.8 inç'lik 1280x720 dev bir dokunmatik ekran, 21 kez yakınlaşmaya izin veren, odak mesafesi 23-483mm arasında değişen lens, 16 megapiksellik, kompakt kameralar için klasik diyebileceğimiz bir imaj sensörü (1/2, 3 inç), ISO 100 ile 3200 arasında değişen ISO hassasiyeti.

Ve Samsung Galaxy Camera testte

Ve Samsung Galaxy Camera testte

Kamerayı kutusundan çıkarıp elimizde aldığımızda ilk farkettiğimiz şey, ağır olduğuydu. Yaklaşık 300 gram ağırlığındaki cihaz, gerçekten de oldukça ağır ancak tutma yerinin lastikten yapılmış olmasını beğendik.

Galaxy Camera'nın ekranının boyutu, Galaxy Note kullanmış olanları şaşırtmayabilir. Ancak Galaxy Camera'daki 4.8 inç'lik dev ekran, geleneksel kameralar için yeni bir aşama demek. Ekran büyük olduğundan çektiğiniz fotoğraflardaki birçok detayı kaçırmıyorsunuz. Ve tabiki dokunmatik ekran, tüm işlemleri hızla yapmanıza izin veriyor. Cihazı sadece pili yerleştirdiğinizde baştan başlatmanız gerekiyor.

21 kez yakınlaşma özelliği sayesinde cihaz, uzaklardaki bir nesneyi adeta burnunuzun dibine getirebiliyor. Bu yakınlaşma özelliği hiçbir akıllı cepte yok (Nokia'nın 41 megapiksellik PureView 808'i de buna dahil). Otomatik odaklanma işlevi, gün ışığında yeteri kadar hızlı çalışıyor. Devamlı olarak fotoğraf çekmek isteyenler, bu işleve özel mod sayesinde yaklaşık 20 fotoğrafı aynı anda çekebiliyorlar. Galaxy Camera, 1080p çözünürlüğünde 30 fps veya 720p çözünürlüğünde 60 fps'lik videolar kaydedebiliyor. Daha da yüksek bir fps ile video kaydetmek isterseniz, 768x512 çözünürlüğünde bunu yapabilirsiniz.

Peki ya resim kalitesi?

Peki ya resim kalitesi?

Fotoğraflar bulanık çıkabiliyor

Peki Galaxy Camera, ne kadar yüksek bir resim kalitesi sunabiliyor? Samsung'un Galaxy cepleriyle karşılaştırma yaptığımızda Camera'nın onlardan açık ara önde olduğunu söylemeliyiz. Bunun yanında Galaxy Camera, geleneksel kompakt kameralar ile rekabet edebilecek kapasitede.

Sağ taraftakine benzer fotoğraflarda bazı detayların kaybolduğuna şahit olabiliyorsunuz. Bunun en önemli nedeni, cihazın fotoğraflara uyguladığı parazit azaltma. Ancak ISO 1.600 gibi değerlerde bile bizi rahatsız edecek kayda değer bozulmalara rastlamadık.

Galaxy Camera'nın çektiği fotoğrafları yakından incelemek için galerimizi tıklayın!

Okuyucu Yorumları